Antena Meniu Search
x

Factură de 270.000 de lei la gaze, pe o lună, primită de o școală din Bârlad. Primarul e disperat: ”Nu vă cer să țineți copiii în frig, dar opriți risipa”

Primăria Bârlad reclamă faptul că facturile uriaşe la utilităţi ”au îngenuncheat bugetul oraşului”, cele mai mari facturi fiind primite de unităţile de învăţământ. O singură şcoală a primit o factură de 270.000 de lei pentru o singură lună, în condiţiile în care Spitalul Municipal, care are opt pavilioane şi este cel mai mare consumator local, are o factură de 180.000 de lei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.01.2022, 16:02

Factură de 270.000 de lei la gaze, pe o lună, primită de o școală din Bârlad. Primarul e disperat: ”Nu vă cer să țineți copiii în frig, dar opriți risipa”
Factură de 270.000 de lei la gaze, pe o lună, primită de o școală din Bârlad. Primarul e disperat: ”Nu vă cer să țineți copiii în frig, dar opriți risipa” - Primăria municipiului Bârlad- paginaoficială Facebook

Primarul Dumitru Boroş a cerut tuturor directorilor unităţilor de învăţământ, dar şi celorlalte instituţii din subordine, să fie chibzuiţi pe timp de iarnă. ”Nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, ci vreau să vă rog să opriţi risipa”, a transmis primarul.

Primarul din Bârlad face apel la chibzuință

Primarul le-a mai cerut conducerilor de la toate unităţile şcolare locale, precum şi de la serviciile externe ale Primăriei, să analizeze situaţia gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creşterii tarifelor la utilităţi.  

”Avem o unitate şcolară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei şi doar într-un singur caz, o şcoală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă. Prin urmare, acum nu o să vă solicit să ţineţi copiii în frig, sau să staţi dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiţi mult mai atenţi la consum şi mai ales să opriţi risipa”, a scris primarul într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei municipiului Bârlad.

Pe acelaşi subiect

Cheltuielile uriașe cu utilitățile au îngenuncheat bugetul oraşului Bârlad

Primarul spune că, din cauza cheltuielilor mari cu utilitățile sunt puse în pericol proiectele mari de dezvoltare a orașului. ”Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș”, a scris primarul.

”Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a oraşului. Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanţare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătaţi, nu vom mai putea face nimic pentru oraş. De aceea vă rog să analizaţi foarte bine, fiecare în parte, situaţia din unitatea dumneavoastră şi să limitaţi consumul, acolo unde nu se justifică. Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor. Vă cer la toţi să fim chibzuiţi! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deşi sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a mai declarat primarul Dumitru Boroş.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Factură de 270.000 de lei la gaze, pe o lună, primită de o școală din Bârlad. Primarul e disperat: ”Nu vă cer să țineți copiii în frig, dar opriți risipa”