Antena Meniu Search
x

Video Filmul urmăririi în care un șofer fugar a fost împușcat mortal de polițiști. Ce spun vecinii despre bărbatul din Popricani

Un şofer fugar a fost împuşcat mortal de poliţişti astăzi, după o urmărire ca în filme. Agenţii au gonit pe urmele lui 70 de kilometri prin mai multe localităţi şi au tras 17 focuri de armă. Unul dintre ele i-a fost fatal bărbatului de 37 de ani.

de Redactia Observator

la 17.12.2020, 20:42

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: "Şoferul a refuzat să oprească la filtrul poliţiei şi a pornit într-o cursă nebună cu agenţii pe urmele lui. Poliţiştii din Iaşi au cerut ajutorul colegilor din Botoşani ca să-l oprească". 

Urmărirea a început din comuna Popricani după ce mai multe persoane au sunat la 112, spunând că un șofer este beat la volan. Primul apel la 112 a fost la ora 10:44 de minute. Polițiștii au pornit în urmărirea lui pe o distanță de 70 de kilometri. Bărbatul, în încercarea de a scăpa, a lovit și o autospecială de poliție. Individul nu s-a oprit nici după ce oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment. 

Ulterior, agenţii au ţintit pneurile autoturismului. În imaginile surprinse din maşina poliţiei se observă cum şoferul fugar pierde controlul volanului şi iese în decor.

După ce a rulat zeci de metri haotic pe șosea, șoferul a ajuns cu mașînă și s-a izbit într-un cap de pod, iar mai apoi a ajuns in șanț foarte aproape de acel copac. Urmele care sunt rămase pe șosea arată foarte clar că șoferul avea viteză mare.

Martor: "S-au auzit focuri de armă. Eu am crezut că-s pocnitori că eram în casă, dar târziu".

Unul dintre gloanţe ar fi trecut prin portbagajul maşinii şi l-a nimerit în plin pe şofer. Medicii chemaţi în ajutor au încercat zeci de minute să-l resusciteze. Nu l-au mai putut salva.

Un martor susţine însă că poliţiştii ar fi tras chiar şi după ce maşina s-a răsturnat în şanţ. 

Martor: "Aici, undeva la pod, a urcat deasupra şi a început să plonjeze. Nu s-a răsturnat, nu s-a dat peste cap. În poziţia aceea a ajuns acolo. După ce a ajuns acolo, linişte totală. Au venit maşinile care-l urmăreau, au oprit, s-au dat jos şi au tras în el".

Poliţia contrazice categoric această variantă.

Ag. Delia Nenişcu IPJ Botoşani: "Au fost executate patru sau cinci focuri în plan vertical pentru avertizare, apoi au fost executate focuri de armă înspre pneurile autoturismului. Focurile de armă au fost efectuate doar pe timpul deplasării autoturismului urmărit".

Vecinii bărbatului din Popricani spun că nu ar fi fost chiar un cetăţean model. 

Vecină: "A mai făcut pușcărie, cu prostituție din asta prin străinătate. Pleca cu mașina nu stătea. Aveam o fată și o fugărea. Era reținut la pușcărie și nu avea voie și aia fugea".

Vecină: "Era plecat, era. A avut o fată sechestrată aici, se auzea. El pleca noaptea. Aducea ce făcea". 

Reporter: "A mai fost la pușcărie?"

Vecină: "A mai fost luat. Se auzea că umblă cu droguri și prostii de astea. A fost o familie dezorganizată și copii au luat-o razna, fiecare cum au apucat și a rămas ce se vede". 

Cercetările au fost acum preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. Anchetatorii vor încerca să afle motivele pentru care bărbatul nu a oprit la semnale, dar vor stabili şi dacă poliţiştii au acţionat conform legii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Filmul urmăririi în care un șofer fugar a fost împușcat mortal de polițiști. Ce spun vecinii despre bărbatul din Popricani