Antena Meniu Search
x

Video Heliportul din Târgu-Jiu, promis de 10 de ani, funcţionează doar pe jumătate: adică, doar ziua. Medicii spun că întârzierile costă vieţi

Au trecut aproape zece ani de când autorităţile din Târgu Jiu promit un heliport funcţional, unde să poată fi aduşi cu elicopterul pacienţii în stare gravă. Însă acesta funcţionează şi acum doar pe jumătate. Pe bucata de beton pot ateriza aeronavele pe timp de zi, însă nu şi noaptea, în lipsa sistemului electric care asigură iluminatul şi semnalizările. Medicii spun că toate aceste întârzieri ale construcţiei costă vieţi.

de Redactia Observator

la 28.11.2021, 08:34

Vezi și

Pacienții din Târgu Jiu care au nevoie de un transfer urgent la spitalele mari din țară nu pot să spere decât că starea li se va agrava pe timp de zi. Noaptea elicopterele nu pot ateriza pe heliportul din oraş. "Un pacient care se prezintă cu cea mai frecventă patologie, disecție de aortă, dacă pacientul se prezintă după 12 noaptea, noi trebuie să-l trimitem la un spital de rang superior", a declarat medicul Alin Feraru. Iar noaptea nu poate fi transferat decât cu ambulanţa.

"Pe cale terestră, timpul de transport este foarte ridicat și riscul de mortalitate prin ruptura arterei aorte este extrem de mare. Chiar am avut un astfel de caz. Pacientul, din fericire, a trăit. Nu ar trebui să ne asumăm astfel de riscuri", a declarat medicul Alin Feraru. Autoritățile din Târgu Jiu cunosc situația. Spun însă că timpul pentru aprobarea construcţiilor care mai sunt necesare este unul mare.

"Aveam nevoie, pe lângă autorizațiile necesare comune pe care le luăm de la toate celalate autorităţi și de autorizația de la Autoritatea Aeronautică", spune Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu. Abia anul viitor heliportul ar putea fi complet funcţional. Primăria Târgu Jiu va primi fonduri şi de la Consiliul Judeţean. "Primăria Târgu Jiu a avut cuprinse 23 de obiective de investiţii, iar suma totată repartizată a fost de 2,3 milioane de lei. Printre investitii s-a enunţat şi proiectul referitor la heliportul de pe insuliţa Jiului", a declarat Oana Paloş, purtător de cuvânt al CJ Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Heliportul din Târgu-Jiu, promis de 10 de ani, funcţionează doar pe jumătate: adică, doar ziua. Medicii spun că întârzierile costă vieţi