Antena Meniu Search
x

Video Sf. Parascheva, în ajun. Oamenii cred că acum puterea rugăciunilor este mai mare și minunile au loc. Un turist polonez a venit să se convingă singur

Este Ajunul Marii Sărbători şi pelerinii la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, români şi străini, vin în număr tot mai mare. Se stă la coadă în jur de cinci ore, dar credinţa le dă tuturor răbdare şi linişte. Oamenii spun că, în apropierea Hramului, puterea rugăciunilor e mai mare şi atunci se întâmplă cele mai multe minuni. Pentru cei care vor veni mâine la Iaşi de Sfânta Parascheva, se pregătesc peste 40 000 de sarmale. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.10.2023, 20:08

Vezi și

Drumul până la raclă e lung, de câteva ore, dar credinţa le dă pelerinilor putere să îndure.

Gabriela-reporter: Am reuşit să vin să mă rog pentru copii să fie sănătoşi.

- Face Sfânta minuni?

- Poate o să facă.

Pe acelaşi subiect

Sf. Parascheva, în ajun. Oamenii cred că acum puterea rugăciunilor este mai mare și minunile au loc

Alexia, tânără din Vrancea: M-a adus dorinţa mamei, am venit la SF. Parascheva pentru prima dată şi eram curioasă pentru că toată lumea vine şi li se îndeplinesc dorinţele.

Nu trece nimeni cu mâna goală pe la moaştele Sfintei, în căutarea binecuvântării.

Femeie: Câte o batistuţă ca să o poată purta în portofel.

Constantin Sturzu - preot: E firesc să atingi o iconiţă pe care o ai, poate o batistă, obiecte mici, personale pe care le porţi, nu se cuvine să aducem lucruri mari.

Minunilor săvârşite de ocrotitoarea Moldovei au ajuns peste mări şi ţări şi au adus la Iaşi şi pelerini străini.

Polonez: Cel mai important lucru pentru noi este să venim la racla Sfintei Parascheva. În Polonia nu aşa cunoscută ca aici, dar vorbim mult despre importanţa ei şi protecţia asupra oraşului şi întregii regiuni.

Pe traseu, pelerinii se încurajează. Un zid de piatră le-a devenit reper de-a lungul anilor: e locul în care ştiu că mai au puţin până vor ajunge la Moaştele Sfintei.

Tânără: Îi zidul dorinţei. Deosebit. Foarte frumos, în fiecare an vin aici.

Pentru pelerinii prezenţi la Marea sărbătoare de mâine, în bucătării se pregătesc 40 de mii de sarmale.

Holban Mihaela - bucătar: Suntem şi noi încântate pentru munca pe care am depus-o pentru ei, şi pentru faptul că le plac, că le aşteaptă.

Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de 26 de preoţi români şi străini. În ultimele şapte zile, peste 200.000 de pelerini au trecut pe la raclă.

Clara Mihociu, reporter Observator: Cei pe care îi vedem acum la rând s-au aşezat în această dimineaţă. Şi au avut de aşteptat aproximativ patru ore pentru a se închina, însă cei care abia acum la orele prânzului se aşează la coadă vor avea de aşteptat în jur de 6-7 ore. Din această noapte, însă timpul de aşteptare va ajunge de la 16 la până la 20 de ore. Potrivit estimărilor organizatorilor rândul va avea constant de astăzi şi până duminică între 50 şi 60 de mii de pelerini. Pentru Observator, Clara Mihociu şi Mihai Bordeianu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Sf. Parascheva, în ajun. Oamenii cred că acum puterea rugăciunilor este mai mare și minunile au loc. Un turist polonez a venit să se convingă singur