Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu avionul militar ucrainean interceptat în România. Aparatul, un Suhoi 27, a aterizat la Baza Aeriană 95 Bacău

Cerul de deasupra României este păzit 24 de ore din 24 cu avioane de luptă. Azi-dimineaţă, un aparat de zbor ucrainean a fost interceptat de radare aproape de spaţiul nostru aerian, deşi nu avea permisiunea. Toate instituţiile cu rol de apărare sunt în alertă. La Cotroceni, a fost convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, iar la Guvern a fost creată o celulă de criză.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 20:57

Vezi și

Aparatul de zbor Suhoi 27, aparținând Forțelor Aeriene ucrainene, a fost detectat la ora 6 dimineaţa la nord de România. Pentru că se apropia de spaţiul nostru aerian şi nu s-a putut stabili legătura cu pilotul, a fost declanşat mecanismul de reacţie rapidă a Poliţiei Aeriene. Două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, sub comandă NATO, l-au escortat pe Baza Aeriană 95 Bacău, unde pilotul s-a predat. Nu e clar dacă a avut o defecţiune sau a dezertat.

Costi Spînu, MApN: ”A fost interceptată şi verificată în zbor de aeronavele noastre, aşa cum sunt procedurile, pentru aterizarea imediată pe cel mai apropiat aerodrom. Aterizarea a fost fără probleme, la 7:05, mai exact”.

NATO trimite convoaie militare în România

În tot acest timp, NATO continuă să trimită convoaie militare în România. Pe Valea Oltului, trei vehicule au intrat unul în spatele celuilalt. Din fericire, soldaţii americani implicaţi în accident nu au fost răniţi. Se grăbeau să ajungă la baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa. Toată ziua, cerul de la Marea Neagră a fost brăzdat de avioane şi elicoptere.

Pe acelaşi subiect

Andreea Filip, reporter Observator: ”Mai multe avioane de vânătoare care fac misiuni de poliţie aeriană au decolat astăzi de la baza din Mihail Kogălniceanu. Tot aici este aşteptat un convoi cu tehnică militară, taburi, camioane şi ambulanţe militare venite din Germania”.

Alte cinci elicopere NATO au aterizat aseară pe Aeroportul din Timişoara, să alimenteze şi să se odihnească piloţii. Nu rămân la noi, ci vor pleca mai departe spre Ungaria şi Polonia, vecinii din Vest ai Ucrainei.

Armata Română şi-a întărit toate punctele de comandă

Aflată la doi paşi de război, România a activat toate mecanismele de apărare. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Palatul Cotroceni Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Klaus Iohannis, Președintele României: „Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa şi a familiei sale. Statutul de membru NATO şi al Uniunea Europene constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă”.

Toate instituţiile sunt în alertă. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat şi el, la nivelul Guvernului, task-force-ul. Un grup de lucru al NATO prin care se încearcă gestionarea situaţiei. De asemenea, Armata Română şi-a întărit toate punctele de comandă de unde sunt coordonate forţele în teren. Iar la Ministerul Afacerilor Externe a fost creată o celulă de criză pentru a găsi soluţii ca românii prinşi în războiul din Ucraina să fie aduşi acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Imagini cu avionul militar ucrainean interceptat în România. Aparatul, un Suhoi 27, a aterizat la Baza Aeriană 95 Bacău