Antena Meniu Search
x

Video Cu ce arme a atacat Rusia Ucraina și unde s-ar putea opri cu invazia. Cele 3 scenarii posibile

Nimeni nu ştie ce va urma, dar, în acest moment, putem vorbi despre trei scenarii posibile. Se va mulţumi Putin cu invadarea republicilor autoproclamate sau va ocupa întreg teritoriul ucrainean? Ce este cert, atacurile au fost pe mare, pe uscat şi din aer.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 24.02.2022, 20:56

Vezi și

Trei scenarii posibile. Niciunul confirmat.

Scenariul 1: Pornesc de la situaţia declarativă. Vladimir Putin susţine că vrea doar "ce i se cuvine Rusiei", republicile autoproclamate Luhansk şi Doneţk, cărora le-a recunoscut deja independenţa. Alte voci spun că liderul de la Kremlin ţinteşte întreaga regiune Donbass. Aş merge mai departe, dacă analizăm felul în care Rusia a început invazia şi locurile care au fost bombardate. 

Scenariul 2: Din Donbass spre Odessa şi până la graniţele cu Republica Moldova şi România, ţarul ar putea lăsa Ucraina fără acces la Marea Neagră.

Scenariu 3: Iar, dacă ne uităm la cel mai negru scenariu pentru ucraineni... previziunea ar fi că, progresiv, Rusia ar putea ocupa teritoriul întregii ţări. Astăzi, atacurile au fost bazate, în principal, pe distrugerea celor mai importante obiective ale ucrainienilor: aeroporturile, aerodromurile şi depozitele militare. Practic, au diminuat puterea de ripostare. 

Pe acelaşi subiect

Cu ce rachete au tras rușii în armata Ucrainei

S-a tras cu sistemele BM-30 Smerch, Iskander şi S-400. Smerch este un lansator de înaltă precizie echipat cu 12 rachete ghidate a câte 850 de kilograme. Iskanderul este un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă, extrem de precis. Foloseşte muniţie cu dispersie şi focoase cu fragmentare explozivă ridicată. În mod cert, tragerile de azi au fost cu muniţie cu fragmentare. Iar S-400 este unul dintre cele mai bune sisteme antiaeriene realizate până în prezent, poate fi montat şi operaţional în cinci minute. Foloseşte rachete ghidate şi e conceput pentru a distruge avioanele şi ameninţările cu rachete de croazieră și balistice.

Pe cerul Ucrainei au fost văzute şi formaţii de aeronave Sukhoi 57 şi MIG-uri 35. Ambele supersonice sunt capabile de atacuri devastatoare aer-sol. Sunt dotate cu tunuri de 30 de milimetri, rachete ghidate şi bombe. Alte atacuri au fost făcute din elicoptere MI-17. Mai multe aeronave au atacat, simultan, în apropierea capitalei. Un MI-17 a fost doborât de ucraineni chiar lângă aerodromul Hostomel, din regiunea Kiev. Luptele continuă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Cu ce arme a atacat Rusia Ucraina și unde s-ar putea opri cu invazia. Cele 3 scenarii posibile