Antena Meniu Search
x

Video Mircea Geoană: ”E o zi neagră pentru istoria Europei, dar nu sunt motive de îngrijorare pentru România”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit la Observator 19, cu Alessandra Stoicescu, despre cât de mare este amenințarea războiului din Ucraina pentru România și cum se pregătește NATO pentru scenariul în care agresiunile Rusiei iau amploare.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 20:31

Vezi și

”E o zi neagră pentru istoria Europei și un război neprovocat, fără niciun fel de respect pentru dreptul internațional, pentru coexistența pașnică în Europa, se produce sub ochii noștri. E un lucru pe care îl condamnăm”, a spus Mircea Geoană, joi seară, într-o intervenție în direct la Observator. 

Mircea Geoană a dat asigurări că românii nu au motive de îngrijorare și a anunțat că liderii NATO se vor întâlni mâine într-un summit virtual. 

”Maine, liderii Nato se vor întâlni într-un summit virtual. Se iau măsuri chiar în aceste momente. Pentru că romanii sunt în mod firesc îngrijorați, chiar în această dimineață, Consiliul Nord Atlantic a aprobat activarea planurilor de apărare pe flancul estic. Inclusiv planul dedicat României. Am acordat la nivel politic responsabilități suplimentare comandatului suprem aliat, generalul american, pentru a folosi trupe, echipamente, mijloace militare suplimentare acolo unde va consida că este nevoie. Suntem într- stare de alertă și vigilență sporite. Vom lua toate măsurile pentru a ne proteja teritoriul și aliații”, a spus Mircea Geoană.

”Nu sunt motive de îngrijorare pentru România. Sunt motive de gravă îngrijorare pentru soarta Ucrainei. Atât de multă suferință, atât de mulți oameni nevinovați care sunt uciși cu sânge rece. Iar Belarus este complice la acest lucru. Peste 120 de nave ale NATO patrulează de la Marea Neagră, la Mediterană și până în nord, și peste 100 de avioane de vânătoare sunt în stare de alertă maximă. Toată forța, robustețea și vigilența NATO sunt în dispozitiv. Românii să aibă încredere în NATO”, a transmis Mircea Geoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Mircea Geoană: ”E o zi neagră pentru istoria Europei, dar nu sunt motive de îngrijorare pentru România”