Antena Meniu Search
x

Video Filmul unei nopți albe: Iarna ne-a prins, iar, nepregătiți. Șoferi blocați în troiene, femei gravide salvate la limită și mulți nervi

A fost o noapte albă, la propriu şi la figurat, pentru sute de români pe care cel mai puternic viscol din ultimii cinci ani i-a prins pe şoselele din estul ţării. Oamenii au rămas blocaţi în troiene pe câmp, iar în ajutorul lor au fost trimişi militari şi jandarmi. Autorităţile au salvat la limită copii şi femei gravide. În Vrancea a fost decretată stare de alertă

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 19:22

Vezi și

Blocaţi între nămeţi, pe drumuri îngheţate şi cu viscol puternic. Aşa şi-au pterecut noaptea sute de români pe care codul portocaliu de iarnă i-a prins pe drum. În Vrancea, şi misiunile de salvare au fost la limită din cauza vremii. O ambulanţă a rămas blocată pe şosea după ce un TIR a derapat şi s-a pus curmezişul drumului. Pacientul a fost dus pe targă de medici câteva sute de metri pentru a fi preluat de o altă salvare 

În localitatea Suraia, un copil de doi ani cu mâna ruptă a fost preluat după câteva ore de aşteptare de o şeniletă care şi-a croit drum printre nămeţii înalţi

Ciclon în România. Rafele de vânt au atins 70 de kilometri la oră şi au adus zăpada de pe câmp pe şosele

Şi în localitatea Jitia, nouă maşini au rămas blocate. Autorităţile locale au ajuns cu greu la oameni prin troiene, dar i-au preluat şi adăpostit peste noapte în sediul primăriei. După două zile de ninsori şi viscol, Guvernul a decretat stare de alertă în Vrancea. 

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, şeful DSU: Motivul ei este rezolvarea rapidă a unor drumuri care n-au putut fi curăţate. Vom menţine mai multe drumuri cu limitări de acces pentru maşinile cu tonaj mare şi acolo unde se observă că există un risc de blocaj e posibil să fie închise drumurile până se curăţă.

Prefectul dă vina pentru blocaje pe firmele de deszăpezire.

Nicușor Halici, prefect Vrancea: Nu doar prognoza meteo s-a modificat. Din nefericire, s-a modificat şi comportamentul unor indivizi, mă refer la prestatorii de servicii de deszăpezire. Nu a existat activitate în peste 85%, 90%, cred, din sectoarele de drum judeţean. Am solicitat şi sprijinul armatei. Ne-au pus la dispoziţie deja 148 de militari, 9 camioane, care vor putea ajunge în zonele cu probleme. Două Medevac-uri, sunt acele şenilate care vor transporta eventualele cazuri medicale.

Vântul puternic, de peste 70 de km/h a spulberat zăpada de pe câmp şi a adus-o pe şosele, iar şoferii au stat în coadă ore în şir. 

Şi în Buzău drumurile au fost acoperite complet de nămeţi

Oamenii au înotat prin troiene şi s-au ţinut unul de altul ca să nu fie luaţi pe sus de vânt. Drumul European 85 s-a transformat noaptea trecută într o imensă parcare pe tronsonul care leagă Râmnicul Sărat de Buzău. "Sunt 16 ore de când stăm aici. Autorităţile nu fac nimic, pe la 2 noapte a trecut un plug. Mai avem un sfert de rezervor", s-a plâns un șofer. Dimineaţă au fost chemaţi în ajutor jandarmii şi militarii pentru a elibera drumul.

În localitatea Bisoca, zăpada viscolită a ajuns la câţiva metri înălţime, iar oamenii şi-au făcut tuneluri ca să iasă din curţi

Două femei însărciante au aşteptat câteva ore ca medicii să ajungă la ele, după ce echipajele de salvare n-au mai putut înainta.Circulaţia Râmnicu Sărat – Buzău s-a deblocat abia în această după-amiază, iar acum se circulă controlat, în convoi. 

Şi pe drumurile din Galaţi şoferii au rămas prizonieri în zăpadă

Adrian Obreja, reporter Observator: Drumul Naţional 24D din jdeţul Galaţi a fost deja închis. Este una dintre cele mai periculoase zone din judeţ, iar poliţia nu lasă pe nimeni să se aventureze pe acest drum.

Un şofer n-a mai ştiut unde se termină drumul şi unde începe câmpul şi a ajuns în şanţ. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Să ajungi dintr o localitate în alta este aproape imposibil. Peste tot sunt maşini derapate sau tiruri blocate pe şosea, cum este cel de aici, pe care acel utilaj încearcă să îl scoată, şi asta se întâmplă chiar la ieşirea din Galaţi.

Mai mulţi oameni au ajuns la spital după ce un autocar din Republica Moldova a derapat şi s-a răsturnat în localitatea. 

Un bărbat a stat şapte ore în câmp în zona Slobozia - Conachi. Angajaţii primăriei s-au aventurat pe un drum lăturalnic să-l salveze. Şi aici şeniletele au fost trimise să preia femei gravide care trebuiau să nască. 

În București ninge liniştit de o zi şi o noapte

Cum prima zăpadă mare a căzut într-un weekend în trafic nu a fost obişnuitul haos. Vântul puternic a făcut însă pagube mari. Zeci d emaşini au fost avariate de copacii doborâţi de rafele.

11 drumuri naţionale sunt închise la ora transmiterii acestei știri. Vestea bună este că meterologii au ridicat codul portocaliu care era în vigoare până mâine dimineaţă. 13 judeţe şi Capitala rămân însă sub avertizare de ninsori şi visol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul unei nopți albe: Iarna ne-a prins, iar, nepregătiți. Șoferi blocați în troiene, femei gravide salvate la limită și mulți nervi