Antena Meniu Search
x

Patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat otrava de pe piaţa neagră

Ioan Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore pentru moartea a doi copii şi a unei tinere mămici, a recunoscut că a cumpărat otrava pentru deratizare de pe piaţa neagră.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 19.11.2019, 11:07

Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru moartea a trei oameni
Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru moartea a trei oameni - pressalert.ro

Ioan Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore pentru moartea a doi copii şi a unei tinere mămici, a recunoscut că a cumpărat otrava pentru deratizare de pe piaţa neagră.

În această dimineaţă, Sorin Buţă a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Un copil de numai nouă zile, un altul de trei luni, dar şi o tânără mămică de 28 de ani şi-au pierdut viaţa, într-un bloc din Timişoara, după ce Sorin Buţă a efectuat o deratizare în bloc cu o substanţă extrem de periculoasă.

Mai mult, avocatul lui Buţă a declarat că administratorul firmei de deratizare a recunoscut tot ce a făcut, dar şi că a cumpărat otrava de pe piaţa neagră.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, avocatul a explicat că Buţă cunoştea faptul că substanţa folosită era foarte puternică, însă nu ştia că poate avea efecte letale.

Doi copii și mama unuia dintre ei, morţi după o dezinsecţie într-un bloc, în Timişoara

Patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore

"Audierile au durat până la ora 5 dimineaţă, a adoptat poziţia unică ce îl avantaja la momentul de acum, respectiv să recunoască împrejurările exact cum s-au petrecut. De unde a cumpărat respectivele pastile, care aveau o doză de concentraţie mai mare decât cea care se foloseşte uzual pentru deratizarea în apartamente.

Nu le-a procurat legal, le-a cumpărat de pe piaţa neagră. Dar de la un tip care lucrează la o firmă de profil. Ştia de substanţele astea, le-a mai folosit la un moment dat la un hotel, în urmă cu o lună, a avut efecte foarte pozitive.

Patronul de la hotel chiar doreşte să folosească toate camere din hotel şi să mai facă o deratizare. A cumpărat aceste pastile pentru hotel. Erau mai puternice faţă de cele folosite uzual.

Primind o comandă de la această firmă, care deţine cele două blocuri în Timişoara, având pe stoc deja cumpărate, a zis să folosească şi acolo, având în vedere că acele încăperi nu erau locuite.

După ce a plasat aceste pastile el a izolat cu bandă adezivă tocul uşii, a luat şi cheile cu el. Substanţa s-a dus însă şi spre apartamentele vecine, care erau locuite. Nu avea nici el de unde să ştie cât sunt de letale. Urma şi etapa a doua, de îndepărtare şi aerisire. Urma să şi igienizeze. Erau saltele pline de ploşniţe, şi în pereţi...", a declarat Călin Stăiculescu, avocatul lui Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare Bistim Dera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat otrava de pe piaţa neagră