Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "La 58 de ani ai mei, nu am întâlnit. Sper să nu mai întâlnesc așa ceva". Satul din România care a rămas fără apă, deși rețeaua funcționează

Judeţul Botoşani se confruntă cu o profundă criză de apă, pe fondul vremii caniculare care durează de aproape două luni, dar şi pe fondul lipsei precipitaţiilor. Astfel, fântânile şi iazurile au secat, iar multe pârâuri nu mai au niciun strop de apă. În aceste condiţii, populaţia a rămas atât fără cea mai importantă sursă vitală, apa.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 08:39

În ciuda investițiilor de milioane de euro în infrastructura de alimentare cu apă, locuitorii comunei Ungureni, județul Botoșani, continuă să se confrunte cu lipsa apei potabile, o problemă care afectează zilnic peste 4000 de oameni.

Deși 11 din cele 12 sate din comună au rețele funcționale, operatorul de apă nu reușește să asigure o aprovizionare adecvată, mai ales în sezonul cald, când cererea este crescută. De câteva săptămâni, situația a devenit critică. Locuitorii comunei au fost lăsați fără apă.

Locuitorii comunei au fost lăsați fără apă

Vezi și

"Eu nu am mai întâlnit asemenea secetă agresivă. La 58 de ani ai mei, nu am întâlnit. Am mai avut să spunem ani cu o secetă nu la nivelul care e în 2024. Nu am mai întâlnit. Sper să nu mai întâlnesc de acum încolo aşa ceva", spune Ionică Nechifor, director staţiune de cercetare Popăuţi.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă oameni, lipsa apei afectează și animalele. Pentru a le asigura acestora cantitatea de apă necesară, crescătorii parcurg chiar şi kilometri întregi.

"Până în situaţia de faţă noi de obicei oile le aduceam la apă la pârâu. Avem aici la 100 de m avem un pârâu şi o secat cu totul. Altă sursă de apă în afară de pompa pe care o avem aici mai avem un iaz la Costeşti. Şi de aici până la Costeşti e o distaţă de 1 km. Noi nu putem să ne pierdem timpul să ducem olie până la apă un km şi înapoi că nu vem timp să le păşunăm în zona asta", spune Daniel Nechifor, angajat staţiune cercetare.

Pentru a avea suficientă apă potabilă necesară pentru a putea trăi, locuitorii din comuna Ungureni, județul Botoșani, sunt nevoiți să aducă apă cu căruțele, în butoaie. În fața acestei crize, oamenii cer măsuri urgente pentru a remedia situația și pentru a asigura o aprovizionare stabilă și suficientă de apă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » "La 58 de ani ai mei, nu am întâlnit. Sper să nu mai întâlnesc așa ceva". Satul din România care a rămas fără apă, deși rețeaua funcționează