Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă în Grecia. O treime din populaţia ţării, afectată de lipsa apei: mesaje disperate către turişti, dar şi pentru localnici

Alertă în Grecia! Atena şi regiunea din jurul ei sunt în pericol să rămână fără apă. Autorităţile impus restricţii şi au apelat deja la rezerve pentru a face faţă consumului. În multe insule, proprietarii de hoteluri şi pensiuni nu mai au voie să umple pisicinele. Iar localnici şi turişti au fost rugaţi să drămuiască fiecare picătură de apă.

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 22:14

Nu mai umpleţi cada cu apă când faceţi baie şi închideţi robinetul în timp ce vă spălaţi pe dinţi sunt două dintre recomandările oficiale. Lacul artificial Mornos care alimentează Atena este la unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimii 30 de ani.

Criza apei afectează şi insule turistice: Creta, Kefalonia şi Sifnos

Aproape o treime din apa lui s-a evaporat. Televiziunile difuzează zilnic mesaje de avertizare. "Ceea ce le cerem să facă, prin campania pe care am lansat-o acum câteva săptămâni, este să evite consumul inutil. Nu vrem să schimbe nimic în viața lor de zi cu zi!", a declarat George Stergiou, preşedinte companie de apă.

Vezi și

Aproape 4.000.000 de greci, adică o treime din populaţie, a fost plasată sub alertă cod galben din cauza lipsei de apă. "Dacă nivelul scade şi mai mult, va fi imposibil să mai pompeze apă. Asta înseamnă că localnicii din Atena trebuie să caute alte surse", a declarat Kimon Hatzimpiros, profesor. Criza apei afectează şi insule turistice: Creta, Kefalonia şi Sifnos.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Ştiri externe » Alertă în Grecia. O treime din populaţia ţării, afectată de lipsa apei: mesaje disperate către turişti, dar şi pentru localnici