Antena Meniu Search
x

Video La ce temperatură trebuie setat aerul condiţionat şi de ce nu trebuie să fie una mică

Răcoarea din case ne costă mult. Odată cu venirea căldurii, românii dau năvală în magazine pentru a cumpăra aparate de aer condiţionat. Şi firmele de mentenanţă au agenda plină de programări pentru curăţarea aparatelor de climatizare. Deşi este costisitor să ai un aer condiţionat în locuinţă, confortul e nepreţuit. Unii au ajuns să îl folosească şi în sezonul rece, ca alternativă la caloriferele reci.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 20:31

Vezi și

Aerele condiţionate cu WI-FI, cu senzor de mişcare sau cu filtre care omoară microbii din atmosferă sunt tot mai căutate în ultimii ani. Românii se orientează către aparate cât mai bune chiar dacă sunt şi mai scumpe.

Andrei Miu, şef raion retailer de casă: Suprafaţa pe care o aveţi, destinaţia, dacă este un spaţiu în care se circula mereu sau este efectiv o cameră şi ulterior, funcţiile pe care le are în plus. Există aere condiţionate care pot fi controlate din telefon, dar de la distanţă.

Angelica îşi renovează locuinţa şi îşi va cumpăra şi un aer condiţionat. Are un buget stabilit şi îşi doreşte să facă o investiţie pe termen lung

Angelica: Cel mai mult cred că o să dau 2000 de lei. Anul acesta o să locuim la mansardă mai mult, unde este cam cald vara. O să-l folosim pentru confortul nostru şi asta este. Cum plătim iarna gazele, aşa o să plătim şi vara curentul pentru confort.

Pe acelaşi subiect

Există şi o serie de trucuri

Există şi o serie de trucuri pentru a ne bucura de răcoare la un preţ mai mic.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Specialiştii ne recomandă să curăţăm aparatele de aer condiţionat la începutul fiecărui sezon, chiar şi iarna dacă folosim funcţia de încălzire. Temperatura optimă pentru corpul uman este de 24 de grade celsius.

Olimpia Iordan, manager companie producătoare aere condiţionate​: În zilele toride de vară este important să reducem umiditatea în încăperea respectivă, ceea ce un aparat de aer condiţionat face. Deci să nu setăm aparatul de aer condiţionat pe o temperatură foarte scăzută. Umiditatea ideală este la 50%.

Cei care intenţionează să-şi cumpere un aer condiţionat trebuie să calculeze şi un buget pentru instalarea aparatul.

Mentenanţa este de asemenea, costisitoare, dar esenţială pentru sănătate şi pentru un consum redus. În medie, o curăţare costă 250 de lei pentru o singură instalaţie. Specialiştii ne recomandă să folosim aparatul de aer condiţionat nu doar răcire, ci şi pentru purificarea aerului şi un somn mai liniştit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » La ce temperatură trebuie setat aerul condiţionat şi de ce nu trebuie să fie una mică