Antena Meniu Search
x

"Lumină veșnică, părintele nostru drag!" Un preot misionar din Iaşi a murit la doar 44 de ani, după ce a făcut scufundări în Eforie Nord

Moarte bruscă şi neaşteptată pentru un preot misionar din Iaşi. Radu Diaconu a murit la scurt timp după ce a făcut scufundări în Marea Neagră, în staţiunea Eforie Nord. Bărbatul a fost găsit mort în camera de hotel. Avea doar 44 de ani şi se pare că a făcut infarct.

de Monica Palade

la 11.07.2022, 10:46

Vestea morţii a căzut ca un trăsnet pentru apropiaţi, cărora nu le-a venit să creadă că un om care nu ar fi avut probleme de sănătate ar putea muri atât de brusc. Radu Diaconu era pasionat şi de motociclism. Alesese să lucreze ca preot voluntar, fără remuneraţie, la Biserica „Atanasie și Chiril” din municipiul Iași şi avea și o mică firmă de construcții, DRB Construct SRL, informează BZI.

"Lumină veșnică, părintele nostru drag!" 

Mesajele postate de apropiaţi au împânzit reţelele de socializare. „Dumnezeu să te ierte prietenul meu drag....Doamne primește în locașurile sfinților, sufletul robului Tău, preot Radu Bogdan Diaconu....și-L rânduiește în Ceata Preoților Tăi veșnic slujitori”, “Cu durere în suflet, dar si cu nadejdea că am mai avem un Părinte rugător pentru noi, anunțăm trecerea la cele vesnice a Părintelui nostru coleg din Promotia 1998 a Teologic Seminarului Mitropolitul Dosoftei Suceava, PR. RADU BOGDAN DIACONU...Bunul Dumnezeu să l ierte și să l odihnească cu drepții in Împărăția Sa!”, “Dumnezeu să te așeze în Ceata Drepților Părinte Radu! Am lucrat cu Parintele Radu Diaconu de peste 5 ani la Biserica Biserica Sfinții ,,Atanasie și Chiril" Iași, unde era preot slujitor. El a slujit Biserica, a consolidat-o dar mai presus de toate a iubit-o. Nu sunt cuvinte să descriu un asemenea OM. Parintele Radu a fost extrem de direct, ce avea de spus spunea pur și simplu, era corect, era implicat, era neconvențional , era inginer constructor , era devotat , era energic… Doamne cât de implicat era în tot ce făcea . Era pe schelă cu oamenii săi , era pe pârtie ca monitor de ski, era pe motocicletă , era la Sfântul Munte Athos , era la Liturghie, era lângă bunicul său, era la Catedră unde preda …. Dar unde nu era? De parca viața lui era mai scurtă și nu mai avea timp să le termine pe toate ….In cadrul unei ședințe de lucru ne-a dăruit tuturor de acolo o icoană spunându-ne : “Așa aș vrea să vă aduceți aminte de mine , ca fiind unul ce v-a dăruit o Icoană !” Maica Domnului Portărița să vă ocrotească Părinte Radu”, “Cuvintele au rămas....el sa dus ...un om cum rar găsim în zilele noastre.... Dumnezeu să-l odihnească în grădinile sale!!!!”, “Dumnezeu sa il odihneasca in Imparatiile Sale, in pace si iubire, unde nu este durere nici suspin, ci viata fara de suspin!”, “Cu adevărat un om minunat care a lăsat în sufletul fiecăruia ceva de neuitat.

Pe părintele Radu îl vom simți mereu în biserica lui mult iubită! Veșnica lui pomenire!”, “Recunosc ca și mulți alții în ultimii ani, ochii mei nu si-au mai dat întâlnire la ceas de seara cu o carte, pe care sa o "dezbrace" fila cu fila. Dar citind versurile parintelui Diaconu (dacă sunt concepute de el inseamna ca s-a mai pierdut un geniu) am realizat cât de frumos trebuie sa fie, sa ai asa o pace sufleteasca și gânduri de om smerit, sa oferi înzecit și sa nu aștepți recunoștință, sa iubești și sa nu aștepți sa fii iubit, etc. D-zeu sa-l odihnească în pace!”, “Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, “Veșnica lui pomenire și Dumnezeu să-l ierte!!!”, “"Lumină veșnică, părintele nostru drag!”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Lumină veșnică, părintele nostru drag!" Un preot misionar din Iaşi a murit la doar 44 de ani, după ce a făcut scufundări în Eforie Nord