Antena Meniu Search
x

Video Mii de turiști s-au îngrămădit în stațiunea Rânca. Zăpada de o jumătate de metru i-a scos pe toți pe pârtii

Aglomeraţie pe pârtii, dar şi la Salvamont! În toată ţara, 46 de turişti au avut nevoie de ajutorul salvatorilor în ultimele 24 de ore, după ce au suferit accidente grave pe munte. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze decât pe pârtiile deschise. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.01.2023, 14:22

Vezi și

A nins în ultimele zile în stațiunea Rânca, iar zăpada ajunge și la aproape o jumătate de metru. Mii de turiști s-au îngrămădit pe pârtii, în acest weekend, pentru că vremea a fost frumoasă, iar zăpada a fost din belșug. Toate cele 5 pârtii au fost deschise în Rânca, iar turiștii au avut de ales între schi, snowboard sau sanie. Nu au fost lipsite nici incidentele. Opt turiști au apelat la ajutorul salvamontiștilor, după ce au rămas blocați cu ATV-urile. Aceștia au fost recuperați rapid și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Turiștii sunt foarte mulțumiți, a nins în ultimele zile, este zăpadă naturală din belșug și se schiază în condiții excelente. Suntem pe pârtia Emunu din centrul stațiunii Rânca și aici, la cota 1700, zăpada este perfectă pentru o tură pe schiuri sau pe zăpadă pe snowboard sau cu săniuța, pentru că și-n această zonă este zarvă mare și este destul de aglomerat la această oră. Stratul de zăpadă la această oră, în stațiunea Rânca este de aproape jumătate de metru. În Sinaia, de exemplu ajunge la 30 de centimetri, iar în Păltiniș în jur de 20.

Sunt circa 4000 de turiști în stațiunea Rânca, vremea este foarte frumoasă, este soare. Au fost deschise, în acest weekend, în stațiunea Rânca toate cele 5 pârtii. Funcționează toate instalațiile de schi și de telescaun. Dacă este să vorbim de prețuri, un skipass în Rânca este 120 de lei/zi, clăparii și chiurile se închiriază cu 40 de lei/zi, iar o sanie 20 de lei. Au fost și incidente în zona montană din Gorj. Noaptea trecută, salvamontiștii au fost nevoiți să recupereze opt turiști care au rămas blocați cu atv-urile pe Valea Galbenului și au avut nevoie de ajutor. Au fost recuperați rapid, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de turiști s-au îngrămădit în stațiunea Rânca. Zăpada de o jumătate de metru i-a scos pe toți pe pârtii