Antena Meniu Search
x

Video Misiune cu adevărat specială pentru doi poliţişti din Craiova: au salvat viaţa unei fetiţe care se sufoca în braţele tatălui ei

Doi poliţişti din Craiova au avut parte de misiunea vieţii lor. Cu mult curaj şi promptitudine, cei doi au sărit în ajutorul unui tată speriat şi a fetiţei sale care nu mai putea respira. După ce au resuscitat-o pe micuţă, au dus-o la cel mai apropiat spital şi s-au asigurat că este în siguranţă. Fapta celor doi nu a fost trecută cu vederea, poliţiştii au fost recompensaţi de conducerea instituţiei.

de Redactia Observator

la 10.05.2022, 17:49

Vezi și

"Dimineaţa, cand ne-am trezit, fetiţa şi-a băut laptele şi a început să vomite. M-am speriat foarte tare. Am luat o în braţe şi am ieşit cu ea afară". Este mărturia unui tată care a trecut prin spaima vieţii lui. Sub ochii lui, fetiţa de un an şi-a pierdut cunoştinţa. Speriat, omul a ieşit pe stradă, să ceară ajutor. Doi poliţişti care patrulau în zonă l-au observat şi au intervenit imediat.

Cei doi poliţişti au fost recompensaţi

"Am fost primul care l-am luat în braţe, am început manevrele de resurcitare, iar apoi l-am înmânat colegului pentru că eu eram şoferul autospecialei", a declarat poliţistul Gheorghe Ilinca. "Ne-am deplasat la spitalul Victor Babeş, acolo personalul medical s-a implicat şi a continuat manevrele de resuscitare", a declarat poliţistul Robert Genoiu. Cursa până la cea mai apropiată unitate medicală nu a fost una deloc uşoară.

"Traseul şi strada pe care ne aflam este intens circulată, a trebuit să fim foarte atenţi la manevrele pe care le făceam cu echipajul, dar, într-un final, am ajuns cu bine", a declarat poliţistul Gheorghe Ilinca. Întreaga acţiune a fost o provocare pentru poliţişti. "Ne-am dat seama că fiecare secundă contează în astfel de situaţii, am reuşit să ne stăpânim calmul şi să-l calmăm şi pe tăticul fetiţei", a declarat poliţistul Robert Genoiu. "La început,  ca orice om şi poliţist am avut emoţii în momentul în care am văzut fetiţa în stare inconştientă în braţele părintelui", a declarat poliţistul Gheorghe Ilinca.

Cei doi poliţişti au fost recompensaţi pentru promptitudinea de care au dat dovadă. "Colegii noştri au fost recompensaţi conform statutului poliţistului de către conducerea inspectoratului de politie Dolj pentru mobilizarea eemplară de care au dat dovadă în exercitatea atributiilor de serviciu. Îi felicităm pentru curajul şi capacitatea de reacţie imediată într-o situaţie deoseibtă", a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj. Cei doi nu sunt singurii poliţişti curajoşi din Craiova. Astăzi, doi oameni ai legii care patrulau într-un parc din oraş i-au salvat viaţa unei femei care căzuse în lac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Misiune cu adevărat specială pentru doi poliţişti din Craiova: au salvat viaţa unei fetiţe care se sufoca în braţele tatălui ei