Antena Meniu Search
x

Video Noua OUG pe energie. Lista instituţiilor şi consumatorilor care vor beneficia de plafonare la energia electrică

Cei care folosesc aparate medicale acasă, familiile monoparentale sau bisericile ar putea intra pe lista consumatorilor cu preţuri plafonate la energie. Noile categorii urmează să fie introduse în ordonanţa de urgenţă aflată în dezbatere în Parlament. 

de Larisa Bernaschi

la 14.11.2022, 14:18

Vezi și

Cel puţin la nivel declarativ, liderii coaliţiei de guvernare şi-au asumat că săptămâna aceasta va trece şi de Camera Deputaţilor ordonanţa 119 în care vor fi introduse mai multe lucruri. În primul rând vorbim de acel preţ maximal de 1.3 lei pe kWh, însă vom vedea şi noi categorii de consumatori casnici şi noncasnici care urmează să fie beneficiari ai plafoanelor.

Noi categorii care vor intra la plafonarea preţurilor la energie

Vorbim în primul rând de consumatorii casnici, cei care ar putea să beneficieze de un plafon maxim de 0,68 lei pe kWh, indiferent de consum. Ne referim aici la familii monoparentale, la cele care au cel puţin trei copii în întreţinere sau persoanele care au acasă aparatură medicală şi viaţa lor depinde de ea. 

Pe de altă parte, vor fi făcute modificări şi la acel plafon de 1leu pe kWh, aici ne referim la consumatorii noncasnici, aici sunt incluse fabricile din industria farma, producătoare de medicamente, dar şi acele instituţii care supervizează transportul în comun, aici ne referim la Metrorex. 

Toate aceste modificări să fie discutate în această săptămână în Camera Deputaţilor, ne aşteptăm să fie dat şi un vot final, astfel încât această lege să ajungă la promulgare şi să intre în vigoare cât mai repede. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Noua OUG pe energie. Lista instituţiilor şi consumatorilor care vor beneficia de plafonare la energia electrică