Antena Meniu Search
x

Video "O plăcintă cu brânză m-a salvat". Al doilea șofer al autocarului strivit la Pasajul Unirii și-a anulat călătoria cu câteva ore înainte de plecarea din Grecia

Scene șocante s-au derulat ieri după-amiază, în centrul Bucureștiului, unde un autocar plin cu turiști greci a fost strivit de limitatorul de înălțime, la intrarea în Pasajul Unirii. În total, 24 de oameni au fost răniţi. Un bărbat de 50 de ani a murit, iar alți trei pasageri sunt în stare gravă. Cu tot cu șofer, în autocar se aflau 48 de suflete. Ar fi trebuit să fie 49, însă al doilea șofer și-a anulat plecarea cu doar câteva ore înainte, din cauza unei plăcinte cu brânză.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.12.2022, 13:35

Autocarul a plecat joi seară din Grecia. Potrivit informațiilor obținite de presa elenă de la agenția de turism, 6 persoane s-au urcat din Volos, 24 din Larissa și 17 din Salonic. În total, împreună cu șoferul, 48 de persoane s-au îmbarcat pentru a sărbători Crăciunul în București. Un al doilea șofer, care ar fi trebuit să se afle și el în autocarul groazei, și-a anulat călătoria cu doar câteva ore înainte de plecare. Bărbatul a declarat pentru TheNewspaper.gr că un incident incredibil i-a salvat viața. 

Omul a suferit o toxiinfecție alimentară, după ce a mâncat o plăcintă cu brânză. Simțindu-se rău, a sunat la agenția de turism și și-a anulat participarea la excursie. "Printr-o minune am scăpat. De unde să știu că nenorocirea pe care am suferit-o avea să-mi salveze viața?", spune șocat șoferul.

El însuși nu poate înțelege cum a fost posibil un asemenea accident, fiind vorba despre o destinație binecunoscută pentru majoritatea șoferilor profesioniști de autobuze de turism.

Pe acelaşi subiect

Un mort și 24 de răniți

Acesta este bilanțul tragic al accidentului produs ieri, la intrarea în Pasajul Unirii. Autocarul cu cei 47 de turiști greci a plecat joi seară din Volos, a oprit la Larissa și Salonic și a ajuns vineri dimineața la București. Odată ajuns în centru, șoferul nu a realizat că autocarul nu va trece pe sub limitatorul de înălţime, L-a lovit în plin, iar arcada s-a prăbușit peste plafon și i-a prins pe oameni în interior ca într-o menghină. Au fost scene cumplite, cu trecători îngroziți care au încercat să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanţelor. Din păcate, un bărbat de 50 de ani nu a mai putut fi salvat, iar o femeie este în stare critică. În total, 24 de oameni au fost răniţi, iar ambulanţele i-au dus la mai multe spitale din Capitală. 18 dintre cei 47 de pasageri s-au întors la hotel.

Mesajul autorităților elene, după accidentul de la Pasajul Unirii

La scurt timp după oribilul accident, ministerul de Externe de la Atena a transmis un bilanț al tragediei.

"Potrivit informațiilor de la Ambasada Greciei la București, astăzi (ieri n.r.), în capitala României a avut loc un accident de autobuz turistic cu 47 de pasageri greci și un șofer grec. La sesizarea Departamentului de Urgență al MAI, 24 dintre pasageri au fost transportați la spitalele locale pentru examinare și eventual acordare de prim ajutor. Dintre cei de mai sus, 3 sunt internați în stare gravă. Din păcate, un pasager al autobuzului a decedat. Pasagerii rămași au fost transferați la un hotel", se arată în comunicatul ministerului Afacerilor Externe din Grecia. Instituția a precizat că "o echipă de la Ambasada Greciei la București s-a deplasat imediat la locul incidentului și apoi la spitalele unde sunt tratați cetățenii greci mai sus menționati. De asemenea, oficialii Ambasadei rămân la spitale pentru a oferi toată asistența posibilă răniților". "Ministerul Afacerilor Externe își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și rudelor decedatului și urează însănătoșire grabnică celor răniți. Ministerul Afacerilor Externe este în permanentă comunicare cu Ambasada Greciei la București și monitorizează situația", se mai arată în informarea autorităților elene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "O plăcintă cu brânză m-a salvat". Al doilea șofer al autocarului strivit la Pasajul Unirii și-a anulat călătoria cu câteva ore înainte de plecarea din Grecia