Antena Meniu Search
x

Galerie foto Autocar strivit de limitatorul de înălțime, la Pasajul Unirii. Prefectul Capitalei: Este posibil să fi avut viteză

Un pacient aflat în stop cardiac în urma accidentului de la Pasajul Unirii a decedat, a declarat șeful DSU. Raed Arafat a precizat că mai este un pacient aflat în stare critică. În total, 22 de victime au fost transportate la spitale. Anterior, prefectul Capitalei declarase că două persoane rănite în accidentul cumplit sunt în stare de inconștiență, restul victimelor fiind transferate la spitalele Universitar şi Floreasca.

de Redactia Observator

la 23.12.2022, 16:36

Vezi și

Accident îngrozitor în centrul Capitalei, în urmă cu aproximativ două ore. Un autocar în care se aflau 47 de turişti greci a fost strivit de limitatorul de înălţime de la intrarea în Pasajul Unirii. Construcţia metalică a căzut peste plafonul vechicului şi a ajuns până pe scaunele pasagerilor. 

Prefectul Capitalei: Este posibil ca autocarul să fi avut viteză

Toni Greblă a declarat autocarul, care transporta adolescenţi străini, a intrat cu un gabarit depăşit peste presemnalizarea cu lanţuri care există la intrarea în Pasajul Unirii şi a doborât acea structură. ”A mers din păcate mai departe, fie datorită vitezei sau datorită altor cauze şi a intrat în presemnalizarea cu bară metalică dinaintea intrării în Pasaj şi a avarita grav această presemnalizare şi partea din faţă a autocarului”, a spus prefectul, la un post TV.

Pe acelaşi subiect

El a precizat că este posibil ca autocarul să fi avut viteză mare, dar acest lucru va fi stabilit de organele de anchetă. ”Din păcate, patru persoane necesită transportul la spital şi cred că sunt în drum spre spital”, a mai declarat prefectul, arătând că ”două sunt în stare relativ bună şi două persoane sunt inconştiente”. Toni Greblă a mai spus că toate cele patru persoane au fost descarcerate. Despre celelalte victime, prefectul a spus că nu le este pusă viaţa în pericol.

Ulterior, Raed Arafat a declarat că una dintre persoanele în stare de inconștiență a decedat. Șeful DSU a precizat că mai este un pacient în stare critică.

În total, 22 de victime au fost transportate la spitale. „Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, a spus șeful DSU, Raerd Arafat.

Brigada Rutieră: Traficul rutier este restricționat în zona Pasajului Unirii

Șoferul autocarului implicat în accident a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, transmite Brigada Rutieră. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație. „Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane”, transmite Brigada Ruttieră. În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

„La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Autocar strivit de limitatorul de înălțime, la Pasajul Unirii. Prefectul Capitalei: Este posibil să fi avut viteză