Antena Meniu Search
x

Observator Update, 1 mai: Vacanța de Ziua Muncii, sub semnul restricțiilor

Observatornews.ro vă prezintă cele mai importante știri ale momentului.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 00:17

Observator Update, 1 mai: Vacanța de Ziua Muncii, sub semnul restricțiilor
Observator Update, 1 mai: Vacanța de Ziua Muncii, sub semnul restricțiilor
  • Alexandru Rafila, despre tratamentul cu Remdesivir, primul medicament care ar putea învinge coronavirusul
  • Scandal transmis live în cartierul Rahova, mai mulți localnici s-au plâns că Poliția a dat cu gaze lacrimogene

1. Vacanța de 1 mai, sub semnul restricțiilor

Multa așteptata vacanță de 1 mai va fi petrecută acasă, iar autoritățile sunt determinate să se asigure că acest lucru este respectat. Mii de polițiști vor fi la datorie în vacanța de 1 mai. Românii care nu respectă restricțiile riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.

Aglomeraţia din pieţe sau magazine s-a mutat joi în faţa măcelăriilor. La distanţă regulmentară, oamenii au aşteptat aproape o oră, pentru a se pregăti pentru „petrecerile” din curte sau de pe balcon.

Echipa Observator a aflat și care sunt cei mai buni mici, cel puțin în București. Verdictul a fost dat de Chef Adrian Hădean.

2. Scandal transmis live în cartierul Rahova, mai mulți localnici s-au plâns că Poliția a dat cu gaze lacrimogene

Un scandal a izbucnit joi seara în cartierul bucureștean Rahova. Mai multe persoane s-au plâns că polițiștii au dat cu gaze lacrimogene. Imaginile au fost transmise live pe Facebook. Pe imaginile surprinse live de un localnic se poate observa cum mai multe persoane, înconjurate de polițiști, țipă și se plâng că agenții au dat cu gaze lacrimogene. Poliția spune că a fost solicitată pentru aplanarea unui conflict.

3. Alexandru Rafila, despre tratamentul cu Remdesivir, primul medicament care ar putea învinge coronavirusul

Într-o intervenție în exclusivitate avută la Observator, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre ce înseamnă și ce beneficii ar putea aduce tratamentul cu Remdesivir, medicamentul antiviral experimental despre care Dr. Anthony Fauci, imunologul care conduce Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a anunțat că este eficient în lupta cu Covid-19. 

Remdesivir poate deveni tratamentul standard pentru Covid-19, după ce rezultatele preliminare al unui studiu clinic au arătat că ajută anumiţi pacienţi să se refacă mai rapid din boala provocată de noul coronavirus. Substanţa blochează materialul genetic al virusului şi îi împiedică reproducerea.

4. Yuval Harari, în exclusivitate la Observator: Avem știința și tehnologia să învingem pandemia

În vremuri tulburi, avem nevoie de o minte limpede care să ne explice nouă lume în care trăim. Yuval Noah Harari, scriitor, filosof și istoric, este o astfel de minte. Autorul best seller-ului "Sapiens" explică în exclusivitate pentru Observator că omenirea a descoperit deja cel mai bun vaccin împotriva oricărei epidemii și crize.

5. Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, diagnosticat cu noul coronavirus

Mihail Mişustin, premierul Rusiei, a anunțat joi că a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus, informează AFP. Numit în funcție pe 16 ianuarie 2020, după demisia lui Dmitri Medvedev, Mişustin a anunțat diagnosticul în timpul unei conferințe cu preşedintele Vladimir Putin.

Pe scurt, din diaspora

Germania: Șoferiță moartă într-o Dacia Sandero înfiptă într-un camion românesc

Portugalia: Muncitori români, blocați la granița cu Portugalia după ce au încercat să intre pe jos în Spania

Italia: Un român a sărit să-i bată pe carabinierii care îl împiedicau să bea o bere și a fost arestat

Prognoza meteo 1 mai 2020

Vremea va fi instabilă şi caldã pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile extracarpatice.

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat după orele amiezii, când vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor putea lua și aspect de vijelie.

În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza și seara. în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade.

În București va fi cald, cu maxime de 26 de grade, iar cerul va fi variabil. 

Citește și:

Rămâi pe observatornews.ro toată ziua. La televizor ne vedem de 5 ori pe zi: de la 6:00 dimineața, la 12:00 la prânz, la 16:00 după-amiaza, la 19:00 pentru cele mai importante știri ale zile și la 22:30 pentru sinteza întregii zile. Oricând se întâmplă ceva important ne vedem la #observatorupdate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Observator Update, 1 mai: Vacanța de Ziua Muncii, sub semnul restricțiilor