Antena Meniu Search
x

Românii s-au înghesuit la coadă la carne înainte de petrecerea de 1 mai

Aglomeraţia din pieţe sau magazine s-a mutat astăzi în faţa măcelăriilor. Românii au aşteptat la cozi zeci de minute pentru carnea pe care o vor pune pe grătare în curte sau în casă anul acesta. 

De Andre Rotaru la 30.04.2020, 22:07
Vezi și
  • Accesul în parcuri și păduri, interzis de 1 mai.
  • Românii care stau la bloc vor să facă grătar în balcon.

Aglomeraţia din pieţe sau magazine s-a mutat astăzi în faţa măcelăriilor. Românii au aşteptat la cozi zeci de minute pentru carnea pe care o vor pune pe grătare în curte sau în casă anul acesta. 

Autorităţile avertizează, urmează un weekend de foc. Iar dacă păstrăm distanţa socială sunt şanse mari ca peste două săptămâni să scăpăm de multe dintre restricţii.

În faţă măcelăriilor, pe trotuare s-au format cozi de peste o sută de metri. La distanţă regulmentară, oamenii au aşteptat aproape o oră.

Petrecerea trebuie ţinută şi-n carantină aşa că fiecare s-a gândit la o soluţie pentru grătar. Unii îl vor face pe balcon: "Avem nişte pulpe dezosate pe care le vom întoarce".

Şi în magazine cărucioarele au fost pline cu vârf.

Oficialii ne atrag din nou atenţia să rezistăm tentaţiilor de a ieşi cu prietenii.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: Recomandarea nu poate să fie decât una simplă. Să rămână acasă, să respecte regulile, să stea în familie, fără socializare. Încă două săptămâni de răbdare și să sperăm ca după asta să vedem că putem să luăm unele măsuri gradual de relaxare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Vine 1 mai, 2 şi 3. Este un weekend de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care se desfăşoară în acest moment.

Zonele consacrate pentru ieşirile la iarbă verde de 1 mai sunt păzite de jandarmi sau poliţişti.

Nici cei care speră la o plimbare în natură nu au mai mult noroc. Parcul Herăstrău, la fel ca toate celelalte parcuri, rămâne închis şi de 1 mai.

Cei care nu respectă restricţiile riscă amenzi între 2.000 şi 20.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii s-au înghesuit la coadă la carne înainte de petrecerea de 1 mai