Antena Meniu Search
x

Micii din Obor, considerați cei mai buni de chef Adrian Hădean

Dacă nu avem voie la mare, şi nici măcar la pădure sau la iarbă verde, măcar de tradiţionalii mititei să ne bucurăm de 1 mai.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.04.2020, 21:55

Vezi și
  • Anul trecut, de 1 mai, s-au vândut 30 de milioane de mici.
  • Cele mai cunoscute terase cu mici din București, luate cu asalt de oamenii care dau comenzi.

O echipă Observator a făcut astăzi turul teraselor din Capitală. Am vrut să aflăm unde găsim cei mai savuroşi mititei. Iar pentru asta ne-a ajutat un renumit chef. Verdictul îl aflaţi în materialul următor. 

Suculenţi, aromaţi şi gustoşi, mititeii sunt nelipsiţi de pe grătare de 1 mai. Noi am vrut să vedem unde îi găsim pe cei mai buni. Am ales trei terase extrem de populare.

Prima oprire, la marginea Capitalei. Un loc unde oamenii vin de obicei de la zeci de kilometri pentru renumiţii mititei. Aici, angajaţii nu stau o clipă. De pe stradă, de la distanţă, oamenii dau comenzi pe bandă rulantă.

În Popeşti Leordeni, locul preferat pentru a cumpăra mici este restaurantul La Ciotoianu. Oamenii au venit încă de la ora 9 pentru a sta la coadă. Este ora 11 acum şi coada se întinde pe zeci de metri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu o zi înainte de 1 mai cererea a fost atât de mare încât terasa s-a închis după-amiază pentru că stocul de mititei s-a epuizat. Înainte însă am apucat şi noi să cumpărăm pentru a cere părea unui chef.

Am pornit apoi spre zona Obor.

Şi la Terasa Obor din Capitală este aglomeraţie. Sunt aproximativ 20 de persoane care aşteaptă acum la coadă.

Adrian Rebenciuc, manager Terasa Obor: La noi, ingredientele sunt cam la fel la toţi micii, ca la toţi micii. Avem carne de porc, carne de vită şi nişte fainoşag din ăsta local pe care îl avem noi, numai noi.

Ultima oprire am făcut-o într-un alt loc celebru pentru mici. În nordul Bucureştiului, la La Cocoşatu'.

Cum bătălia mititeilor abia a început, anul trecut s-au vândut 30 de milioane, am mers la Chef Hădean pentru expertiză.

Chef Hădean: Ăştia îmi plac cel mai mult. Unu, sunt gătiţi foarte bine. Doi, nu-mi lasă un gust, nu lasă un post gust amar. Asta înseamnă că nu au un exces din condimente şi nici nu au fost prăjiţi sau fripţi prea tare.

Iar marele câştigător este micul din Obor!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Micii din Obor, considerați cei mai buni de chef Adrian Hădean