Antena Meniu Search
x

Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, diagnosticat cu noul coronavirus

Mihail Mişustin, premierul Rusiei, a anunțat joi că a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus, informează AFP.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.04.2020, 21:19

Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, diagnosticat cu noul coronavirus
Mikhail Mishustin, în timpul unei videoconferințe cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, 30 aprilie 2020 - TASS via Profimedia Images
  • Mihail Mişustin a intrat la izolare
  • Anunțul a fost făcut într-o conferință video cu Vladimir Putin

Numit în funcție pe 16 ianuarie 2020, după demisia lui Dmitri Medvedev, Mişustin a anunțat diagnosticul în timpul unei conferințe cu preşedintele Vladimir Putin.

Potrivit news.ro, nu este clar cât de gravă este starea de sănătate a acestuia, deşi una dintre agenţiile de stat din Rusia a precizat că a avut temperatură de 39 de grade. 

Mişustin a fost desemnat să conducă operaţiunile de combatere a noului coronavirus, Rusia înregistrând până la acest moment 106.498 de cazuri și 1.073 de decese. Vice-premierul Andrei Belusov îi va prelua atribuţiile în timpul în care va fi în izolare.

"Dragă Vladimir Vladimirovici, am aflat că în urma testelor pentru depistarea coronavirusului, am fost depistat pozitiv. Prin urmare, mă voi izola aşa cum au decis medicii. Este necesar să fac acest lucru pentru a-mi proteja colegii", i-ar fi spus Mişustin lui Putin în timpul discuţiei. 

Conform sursei citate, Vladimir Putin a avut mai multe videoconferinţe cu membri Guvernului de la reşedinţa sa de la Novo-Ogaryovo. Președintele Federației Ruse nu a mai fost văzut alături de reprezentanţi ai Executivului în ultimele săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Premierul Rusiei, Mihail Mişustin, diagnosticat cu noul coronavirus