Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Veşti bune pentru românii din străinătate: documentele de călătorie ar putea fi eliberate mai repede de către consulate

Poliţişti români din structurile de paşapoarte ar putea fi detaşaţi, la cererea justificată a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

de Redactia Observator

la 04.01.2018 , 18:58

Documentele de călătorie ar putea fi eliberate mai repede de consulatele româneşti - Hepta

Poliţişti români din structurile de paşapoarte ar putea fi detaşaţi, la cererea justificată a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale ţării în străinătate, pentru eliberarea mai rapidă a documentelor de călătorie, arată un proiect de Ordonanţă a Guvernului, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Proiectul de Ordonanţă a Guvernului prevede că trimiterea poliţiştilor în misiune temporară în străinătate se va face la solicitarea justificată a Ministerului Afacerilor Externe, iar aspectele care ţin de organizare şi de activităţile din misiuni vor fi stabilite printr-un protocol dintre MAI, Direcţia Generală de Paşapoarte şi MAE.

Proiectul a fost pus în dezbatere public pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, iar propunerilepot fi trimise la adresa [email protected] până în 14 ianuarie.

Articolul continuă după reclamă

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Veşti bune pentru românii din străinătate: documentele de călătorie ar putea fi eliberate mai repede de către consulate