Antena Meniu Search
x

Patriarhul Daniel, după incendiul de la Matei Balş: "Traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie"

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe şi consolare în urma incendiului de la Spitalul "Matei Balş" din Bucureşti.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.01.2021, 13:44

Patriarhul Daniel, după incendiul de la Matei Balş: Traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie - Hepta
  • Cinci persoane au murit, vineri dimineaţa, în incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală.

"Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia și-au pierdut viața 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați.

În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanțe și consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum și întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața", este mesajul transmis de Patriarhul Daniel, potrivit doxologia.ro.

Cinci morţi în incendiul de la Matei Balş

Pe acelaşi subiect

Cinci persoane au murit, vineri dimineaţa, în incendiul de la Institutul Matei Balş din Capitală.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

O a cincea persoană a fost găsită decedată, într-o baie a spitalului, după mai multe ore de la declanșarea incendiului. 

Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne Lucian Bode.

„Am această confirmare pentru a cincea victimă, de la Poliție, și pot confirma că a fost găsit cadavrul în baie”, a mai spus Bode.

După incendiul de la Matei Balş, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Patriarhul Daniel, după incendiul de la Matei Balş: "Traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie"