Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţiştii şi pompierii sapă în grădina unui mafiot din Craiova cu afaceri în Mexic

Poliţişti, jandarmi şi pompieri au descins, în această dimineaţă, în mai multe case din Craiova în căutarea unor suspecţi într-un dosar de clonare de carduri, trafic de migranţi în SUA şi spălare de bani.

de Alin Tarnovschi

la 25.07.2019 , 12:20

Poliţişti, jandarmi şi pompieri au descins, în această dimineaţă, în mai multe case din Craiova în căutarea unor suspecţi într-un dosar de clonare de carduri, trafic de migranţi în SUA şi spălare de bani.

Anchetatorii au adus şi mai multe sape cu care au căutat sume de bani şi carduri îngropate în curţile caselor.

Potrivit poliţiştilor, în urma percheziţiilor au fost confiscate şase autoturisme de lux, un pistol cu glonţ de calibru 9mm, 21.520 de lei, 5075 de dolari americani, 16.550 de euro, 8.450 de lire sterline, 5 ceasuri de lux, 51 de telefoane mobile, un laptop, trei tablete, 22 de cartele SIM şi 16 carduri de memorie.

Vezi și

De asemenea, anchetatorii au găsit în curtea casei unui suspect, îngropată în pământ, aparatură de skimming şi mai multe carduri bancare.

Pe acelaşi subiect

Liderul grupării, un mafiot din Craiova poreclit 'Rechinu', este cercetat de DIICOT pentru clonare de carduri şi trafic de migranţi pe ruta România - Mexic - SUA.

Potrivit anchetatorilor, mafiotul din Craiova şi-a deschis mai multe societăţi comerciale în Mexic şi s-a asociat cu numeroşi interlopi mexicani.

Percheziţii la un mafiot din Craiova cu afaceri în Mexic

Interlop român ucis de bodyguardul mafiotului 'Rechinu'

'Gruparea era coordonată din Mexic, de către suspectul T.F., zis 'Rechinu', care deține în Mexic, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe societăți comerciale, unele specializate în achiziționarea și montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat și asigurarea mentenanței acestora.

Profitând de posibilitatea controlării acestor aparate, membrii grupării au instalat sisteme de tip 'skimming' pe aceste bancomate, în special în localități situate pe litoralul mexican și frecventate de foarte mulți turiști străini,  în vederea copierii datelor informatice conținute de cardurile introduse în acestea, și ulterior utilizării lor în mod fraudulos în scopul retragerii sumelor de bani conținute', se arată într-un comunicat al DIICOT.

În iunie 2018, un fost prieten al liderului grupării, care îl şantajase, a fost împuşcat în cap de bodyguardul interlopului 'Rechinu'.

Sorin Constantin Marcu a murit pe loc, iar potrivit unor surse, acesta încerca să îl calce cu maşina pe rivalul său, atunci când a fost împuşcat.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Poliţiştii şi pompierii sapă în grădina unui mafiot din Craiova cu afaceri în Mexic