Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Polițiștii din Capitală acuzați de tortură, declarații în exclusivitate pentru Observator. Şeful agenţilor spune că e victima unei execuţii dictate de clanurile interlope

Poliţiştii de la Secţia 16 din Bucureşti, acuzaţi de tortură, rup tăcerea pentru prima dată de la izbucnirea scandalului. Şeful agenţilor a vorbit în exclusivitate cu reporterii Observator. Spune că toate abuzurile pe care le-ar fi comis alături de colegi sunt inventate de clanurile interlope din Sectorul 4, deranjate că nu mai pot face trafic cu ţigări sau droguri, deşi aveau binecuvântarea şefilor Poliţiei.

de Laurenţiu Rădulescu

la 07.04.2021 , 20:31

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Spuneţi că s-a ajuns aici pentru că i-aţi deranjat pe şefii dumneavostră şi lumea interlopă din sectorul 4?”

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Da. Sigur.”

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”V-au mai fost date semnale în acest sens?”

Vezi și

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Da, sigur. Au vrut de atunci să facă rău”.

Pe acelaşi subiect

Polițistul Viorel Șeicaru spune că e victima unei execuţii dictate de clanurile interlope

Viorel Şeicaru, poliţistul care şi-ar fi dat acordul pentru abuzurile colegilor din Sectorul 4, spune că este victima unei execuţii dictate de clanurile interlope, cu acordul unor şefi din Poliţie.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Dosarul a fost făcut dinadins la cererea cuiva?”

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Cine putea să facă, probabil şeful secţiei de atunci”.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Pe cine aţi deranjat acolo? Ce clan?”

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Timp de vreo cinci ani de zile nouă ni se recomanda să evităm Piaţa Reşiţa”.

Piaţa Reşiţa este cunoscută ca fiind locul în care clanurile interlope din Sector fac legea când vine vorba de traficul de ţigări şi droguri. Iar grupul de poliţişti coordonat de Viorel Şeicaru a fost cel care le-ar fi dat planurile peste cap. De aici şi până la intervenţia spre şefii Secţiei 16 din acea vreme nu ar fi fost decât un pas.

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Tot acest dosar nici măcar nu s-a făcut. Procurorul l-a primit în proporţie de 95 la sută. A fost făcut la noi la Sectorul 4 şi la Secţia 16”.

Imagini tulburătoare cu abuzurile din poliţie

L-am întrebat pe Viorel Şeicaru şi despre imaginile din secţia de poliţie, în care un tânăr este lovit în mod repetat.

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Acel domn care apare acolo era dovedit cu acte, schizofrenie paranoidă. Încerca să se mutileze. L-am ţinut acolo ca să nu îşi facă rău”.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Da, dar este lovit la un moment dat”.

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Nu, nu e lovit. Vă spun că nu e lovit. Încerca să îşi facă rău. Este un dosar închis de prim-procurorul militar”.

Tânărul bătut, care între timp a şi decedat, nu este însă singurul care îi acuză pe agenţi.

Victimă: ”Mi-au pus cătușele. M-au aruncat în mașina de politie. Asta dupa ce mi-au luat telefonul, cheile de la maşină, geanta. Doua ore m-au ținut în masina de Politie. Doua ore în care m-au înjurat continuu”.

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Doamna, ne-am trezit cu ea pe contrasens. Doamna a coborât imediat din maşină şi şi-a văzut de drum. Nu a vrut să ne dea carte pentru stabilirea identităţii”.

Tineri sechestrați, loviți și abandonați de polițiștii bucureșteni

Viorel Şeicaru neagă şi acuzaţiile altor doi tineri, care au povestit ieri pentru Observator, că agenţii au avut un comportament violent.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: ”Aţi lovit fără vreun motiv, în cariera dumneavostră, vreo persoană? Aţi sechestrat vreo persoană?”

Viorel Şeicaru, poliţist cercetat: ”Am acţionat conform dispoziţiilor în vigoare”.

Viorel Şeicaru şi alţi doi agenţi de poliţie sunt acum, cercetaţi în arest la domiciliu. Alţi şase poliţişti sunt acuzaţi şi ei de tortură în acelaşi dosar. 

Laurenţiu Rădulescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Polițiștii din Capitală acuzați de tortură, declarații în exclusivitate pentru Observator. Şeful agenţilor spune că e victima unei execuţii dictate de clanurile interlope