Antena Meniu Search
x

Video Noi imagini tulburătoare despre abuzurile din poliţie: Tânăr bătut crunt chiar în secție

Noi imagini şocante aduc în prim plan brutalitatea unora dintre poliţişti. Mai mulţi agenţi din secţia 16 au fost filmaţi, în camera de interogatoriu, când lovesc şi strâng de gât un bărbat încătușat.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 06.03.2021, 19:49

Vezi și

Imaginile sunt din 2018, dar abia acum au apărut public, iar între timp dosarul a fost clasat. Trei dintre protagonişti sunt chiar cei acuzaţi că au sechestrat şi torturat doi tineri care le-au reproşat că nu poartă mască.

Imaginile cutremurătoare au fost filmate în secţia 16 de poliţie de o cameră de monitorizare din instituţie. Tânărul de 29 de ani ar fi ajuns pe mâna agenţilor după ce a reclamat la 112 o altercaţie de stradă cu doi indivizi care s-ar fi drogat. O dată ajuns în secţie bărbatul este luat chiar el la ţintă de poliţişti.

Bătut chiar în secţia de poliţie

Îngenuncheat şi cu cătuşele la mâini, e târât pe jos de un agent.

De pe jos, suspectul pare că încearcă să le explice agenţilor că nu e vinovat. Se ridică, dar este trântit încă o dată cu brutalitate la pamant.

Imaginile sunt mai mult decat elocvente.

La un moment dat, cei doi agenţi primesc întăriri. Şapte poliţişti iau parte la actele brutale. Unul dintre el îl ameninţă cu pumnul, iar un altul se năpusteşte peste băiat. Îl stârnge de gât şi îl loveşte cu capul de masă,

Printre cei care asistă la bătaie e şi o poliţistă. Femeia nu reacţionează în niciun fel

Implicaţi într-un alt scandal

Trei din cei şapte agenţi de pe imagini sunt implicaţi într-un alt scandal. Au fost arestaţi zilele trecute după ce s a descoperit că în septembrie 2020 au sechestrat, au torturat şi umilit doi tineri care le-au atras atenţia că nu poartă mască

În 2018, în urma reclamaţiilor tânarului către poliţişti, o anchetă internă şi una a procurorilor urma să stabilească dacă acuzaţiile de violenţă sunt sau nu întemeiate. Dosarul a fost însă clasat.

Florin Vîlnei- președintele Federației Polițiștilor "Sed Lex": „Dacă noi ne comportăm în halul ăsta, cum să mai aibă încredere oamenii”.

Ce măsuri au luat mai marii din poliţie împotriva agenţilor bătăuşi?

Florin Vîlnei- președintele Federației Polițiștilor "Sed Lex": “Au mutat şeful de secţie, au mutat o mare parte din cei care si desfăşurau activitatea acolo. După detaşările de 90 de zile o parte din ei nu au vrut să se mai întoarcă la secţie. Nici nu vreau să mă mai gândesc că sunt colegii noştri”.

Mai marii din Poliţie nu au vrut să comenteze noile imagini cu violenţele poliţiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noi imagini tulburătoare despre abuzurile din poliţie: Tânăr bătut crunt chiar în secție