Antena Meniu Search
x

Al doilea dintre bărbaţii torturaţi de poliţişti, găsit mort. Lucian Bode a trimis Corpul de Control

Cei doi bărbaţi bătuţi cu cruzime şi umiliţi la marginea Capitalei de nouă poliţişti de la Secţia 16 au murit la un interval de nici trei săptămâni unul faţă de celălalt. Unul dintre ei a fost găsit mort în locuinţa unei cunoştinţe acum trei zile. Iar moartea acestuia este considerată suspectă.

De Redactia Observator la 29.03.2021, 16:23
Vezi și
  • Unul dintre bărbații care ar fi fost luat în toamnă de pe stradă, de mai mulți agenți din Capitală și dus la marginea orașului, unde ar fi fost bătut și umilit a fost găsit mort în locuința unui cunoscut.
  • Moartea bărbatului de 39 de ani este considerată suspectă.
  • În urmă cu aproape trei săptămâni a murit, din cauze aparent naturale, și celălalt bărbat implicat în cazul de tortură ce a dus la inculparea a nouă agenți de poliție, între care și un lider de sindicat.

Cei doi tineri sechestrați și torturați de polițiști de la Secția 16 din Capitală au murit aparent inexplicabil. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a trimis Corpul de Control la Secția 16, dar face apel să nu se facă legătura între oameni care depun plângere și „ulterior dispar”.

Întrebat ce se întâmplă la Secția 16 de Poliție din Capitală, după ce a fost confirmat și al doilea deces, al celei de-a doua victime a polițiștilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că a trimis Corpul de Control acolo și că „va face ordine”, potrivit Mediafax.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acțiune de control la Secția 16. Imediat ce va fi finalizată această acțiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut și eu aceste informații (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne a spus că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorința de a respecta dorința familiei celui de-al doilea tâăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul. „O să vedeți, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetățean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii și nu dorește să facă alte comentarii și respectăm această dorință. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secția 16 voi face ordine. Aștept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt cercetați penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Ei făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti și au bătut şi sechestrat doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască, deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut și au fost dezvăluite abia după cinci luni, la începutul lunii martie, anul curent.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Al doilea dintre bărbaţii torturaţi de poliţişti, găsit mort. Lucian Bode a trimis Corpul de Control