Antena Meniu Search
x

Video Poșta Română şi curierii, folosiţi drept cărăuși pentru livrarea drogurilor. Traficanţii, protejaţi de secretul corespondenţei

Poșta Română, dar şi serviciile de curierat sunt folosite drept cărăuși de traficanţii de droguri. O arată chiar ultimul raport de activitate al DIICOT. Cantități impresionante de substanţe interzise intră anual în România, comandate online și livrate prin intermediul firmelor care expediază colete.         

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 21.03.2024, 14:44

Vezi și

Explicaţia se află chiar în Constituţia România, care garantează secretul corespondenţei. Altfel spus, curierul sau poştaşul nu are voie, sub nicio formă, să desfacă un colet, pentru a vedea ce este în interior. Dacă are o suspiciune în legătură cu ce se află într-un pachet, îşi poate anunţa şeful direct care, mai departe, poate sesiza autorităţile. De această prevedere legală profită şi traficanţii de droguri care, în ultimii ani, au trimis prin firmele de curierat, prin transportatorii care aduc sau duc persoane şi colete din România spre vestul Europei şi înapoi, dar şi de Poşta Română, ca să trimită în ţară cantităţi impresionante de stupefiante.

Poşta Română şi curierii, cărăuşi pentru traficanţi

Trimit cele mai periculoase droguri, aceste droguri noi, pe care tinerii le cumpără pentru că sunt ieftine, dar care fac ravagii. Nu vor trimite niciodată canabis, pentru că are un puternic miros înţepător, sau ciuperci, care, la fel, miros foarte puternic a mucegai. Nu vor trimite heroină, care miroase a oţet, sau cocaină, care miroase extrem de puternic a petrol, pentru că acestea pot fi depistate mai uşor, atât la vamă, cât pot trezi, de asemenea, şi suspiciuni în rândul curierilor. Aceste droguri clasice, spun specialiştii de la DIICOT prin Portul Constanţa.

Aşa se face că drogurile trimise prin intermediul coletelor au împânzit România. Sunt confiscate cantităţi impresionante. Reprezentanţii Poştei Române şi cei ai firmelor de curierat se apără şi spun că nu pot stopa acest fenomen, pentru că îi opreşte legea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poșta Română şi curierii, folosiţi drept cărăuși pentru livrarea drogurilor. Traficanţii, protejaţi de secretul corespondenţei