Antena Meniu Search
x

Potop peste România, oraşe întregi sub ape. Guvernul va da ajutoare celor afectați de inundații

În cea mai imprevizibila vară de când se fac măsurători, potopul loveşte din nou România. De data aceasta, sud-estul ţării a fost afectat. Mai multe localităţi au fost acoperite de ape. În judeţele Ialomiţa şi Constanţa, într-o singură oră a plouat cât pentru trei luni.

Vezi și

În cea mai imprevizibila vară de când se fac măsurători, potopul loveşte din nou România. De data aceasta, sud-estul ţării a fost afectat. Mai multe localităţi au fost acoperite de ape. În judeţele Ialomiţa şi Constanţa, într-o singură oră a plouat cât pentru trei luni. Ruperile de nori au lăsat dezastru în urma lor.

În centrul oraşului Slobozia, după doar o oră de ploaie, străzile au dispărut sub ape, iar în unele zone, apa depăşea un metru adâncime.

În judeţele Ialomiţa şi Constanţa a plouat într-o oră cât pentru trei luni. În centrul oraşului Cernavodă, maşinile au fost aproape acoperite de ape, (01:06) iar rafalele au rupt bucăţi intregi din asfalt. După ce potopul a trecut, străzile arată ca după bombardament. (02:13, 02:34) Multe dintre drumurile naţionale din Constanţa au fost inundate. 

Ploile care au lovit azi sud-estul ţării au lăsat în urma lor dezastru. Peste satul Gura Şuţii din Dâmboviţa s-au rupt norii. Peste 40 de familii s-au trezit cu apa în curte. 

Guvernul a anunţat că va acorda ajutoare în valoare de 6 milioane de lei celor afectaţi de inundații luna trecută. Familiile ale căror gospodării au fost distruse în proporţie de peste 50% vor primi câte 10.000 de lei. Sprijinul e binevenit. Mai ales că veştile care vin de la meteorologi nu sunt deloc îmbucurătoare: ploile vor continua şi zilele următoare. Vor cădea pe arii extinse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Potop peste România, oraşe întregi sub ape. Guvernul va da ajutoare celor afectați de inundații