Antena Meniu Search
x

Video Prahovenii păcăliţi de urs. "Rambo" dă de furcă autorităţilor din Ploieşti de peste o lună. Locuitorii, sătui de vânătoarea nesfârşită: "Ei ţin cu ursul!"

Rambo, ursul care i-a terorizat atât pe oamenii legii cât şi pe locuitorii mai multor zone din Ploieşti, pare în continuare greu de prins. Mai multe patrule ale poliţiei locale au luat din nou la puricat străzile cu ajutorul camerelor de supraveghere dar şi cu ajutorul dronelor. Mai mult decât atât, aceştia au apelat şi la o capcană pentru urs. În tot acest timp, locuitorii sunt total nemulţumiţi de cum acţionează autorităţile. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 09:16

Vezi și

În zonele frecventate de Rambo, ursul plimbăreţ poreclit deja de oamenii din zonă, autorităţile au sporit măsurile. 

Cătălin Albu, dir. Poliţia Locală Ploieşti: Am intensificat monitorizările în zonă, mai ales în zona Vega şi în zona unde a fost văzut ultima dată ursul, adică zona Mihai Bravu. Sunt camere amplasate de cei la JVPPS, în principal pe calea ferată de unde se presupune că se deplasează. 

Străzile, împânzite cu drone, camere şi patrule

Pentru prinderea ursului, mai multe patrule ale poliţiei locale cercetează zona la fiecare jumătate de ceas. Totodată, o dronă este ridicată de două ori pe zi, în survol, iar la verificări iau parte şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Prahova, dar şi un medic veterinar. Un spriin de nădejde a venit şi din partea Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere".

Pe acelaşi subiect

Cătălin Albu, dir. Poliţia Locală Ploieşti: Este o cuşcă închiriată de pe fondul de vânătoare de la Măneciu, care a fost pregătită şi are şi aceasta o cameră montată, în cazul în care  ursul îşi va face apariţia sau va intra, aceasta ne va anunţa în maxim două minute. 

Cuşca pregătită cu momeală nu a dat rezultate

Ursul este ademenit în cuşcă cu mâncare, iar în cazul în care sălbăticiunea ar atinge grilajul, sistemul s-ar activa şi ar închide imediat trapa. Chiar şi aşa, aceste demersuri nu îi impresionează pe oameni, care sunt în continuare speriaţi şi...sceptici.  

Localnică: Ăsta e ursul păcălit de prahoveni, sau prahovenii păcăliţi de urs...Rea credinţă, cred că nu au interes faţă de noi, oamenii şi nu au avut niciodată. Numai din vorbe. 

Autorităţile spun că actionează conform legii în cazul ursului, şi dacă acesta va fi prins va fi ulterior relocat. 

Localnic: E vina lor. Sunt oameni care sunt puşi pentru aşa ceva şi aia nu respectă legea...ONG-urile astea care nu respectă legea. Ţin cu ursul cum s-ar zice. 

Prima apariţie a animalului s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Prahovenii păcăliţi de urs. "Rambo" dă de furcă autorităţilor din Ploieşti de peste o lună. Locuitorii, sătui de vânătoarea nesfârşită: "Ei ţin cu ursul!"