Antena Meniu Search
x

Video Primele imagini cu familia de români care a pierit în Italia. Mircea și Mihaela s-au stins alături de fetițele lor, Aurora și Georgiana, de doar 8 și 13 ani

Aurora și Georgiana, două fetiţe românce de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela şi tatăl Mircea, sunt printre victimele cumplitului accident din Italia. Ministerul de Externe a revenit aseară şi a anunţat că românii, care locuiau în Germania, sunt printre cei care au pierit într-unul dintre cele mai grave incidente rutiere din peninsulă. Cei patru au murit pe loc, iar natura accidentului a făcut identificarea dificilă. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 13:28

Vezi și

La 24 de ore de la tragedie, vestea că printre victime se află şi o familie de români a căzut ca un trăsnet. Două copile de 8 şi 13 ani, mama lor în vârstă de 42 de ani şi tatăl de 45 de ani au pierit în autocarul care s-a prăbuşit în gol şi a fost cuprins de flăcări.

Cei doi soți erau din Argeș și Dâmbovița. Au plecat din țară de ceva timp, pentru un trai mai bun și s-au stabilit în Germania, unde găsiseră locuri de muncă și unde aveau rezidența. De aici și încurcătura autorităților care, inițial, anunțaseră că nu sunt români implicați în acest accident. Ei figurau ca germani. În cele din urmă, după noi verificări, s-a dovedit că cei patru sunt cetățeni români și a fost anunțat mai departe Consulatul României de la Trieste. Cei de acolo, la rândul lor, au anunțat rudele din țară. Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu explicaţii, iar ambasada României la Roma a anunţat că va acorda sprijin în vederea repatrierii, dar şi pentru eliberarea certificatelor de deces ale celor patru români morţi. Lucru confirmat şi de premierul României - Marcel Ciolacu, aseară, printr-o postare pe Facebook. 

Trupurile celor patru sunt la morga spitalului din Veneția și vor  fi repatriate odată ce autoritățile române vor hotărî acest lucru, de comun acord cu cele italiene.

Doi dintre răniți nu pot fi identificați

Pe acelaşi subiect

În total, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia de lângă Veneţia - 9 ucraineni, 4 români, 3 nemți, 2 portughezi şi câte o victimă din Croația și Africa de Sud.

Lor li se adaugă șoferul italian. Alţi 15 oameni au fost răniţi, iar 11 dintre ei sunt la terapie intensivă. Dintre aceștia, doi nu pot fi identificați, din cauza arsurilor suferite.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției: Există o anchetă judiciară în curs pentru a stabili dinamica accidentului. Sincer, nu am niciun răspuns, aşa că aşteptăm. 

Două cauze posibile ale tragediei din Mestre

Anchetatorii merg pe două cauze posibile ale tragediei. Şoferului i s-a făcut rău sau a încercat o manevră necugetată. Compania care deţine autobuzul arată însă cu degetul spre autorităţi şi spun că de vină a fost parapetul de protecţie, vechi şi ruginit.

Iar pe alocuri chiar lipsă, cum s-a întâmplat şi în locul accidentului.  

Massimo Fiorese, administrator companie transport: E clar că parapetul nu a ajutat, este o o balustradă veche din anii '50, cred. Am văzut că o înlocuiesc. 

Bruno Cherchi, procuror şef Venezia: Sunt semne că a existat un contact între autobuz şi parapet cu 50 de metri înainte de prăbuşire. 

Responsabilii din transporturi sunt convinşi însă că nu parapetul şubred este cauza tragediei. Acesta nu ar fi putut opri un autobuz de 13 tone, este explicaţia. 

Renato Boraso, consilier pentru Transporturi regiunea Veneţia: Sunt vechi, nu inadecvate. Fac parte din proiectul pe care l-am moştenit de la cei care au construit acest pasaj. 

Filmul tragediei cu 21 de morți și 15 răniți din Veneția

Marţi seară, autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia când, scăpat de sub control, a trecut prin parapetul de protecţie şi s-a prăbuşit în gol, până pe linia de cale ferată unde a luat şi foc. 

Acesta este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani.

Pe 28 iulie 2013, un alt autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, toţi din provincia Napoli, a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, într-o râpă. 38 de persoane au murit pe loc, iar alte două au decedat ulterior, din pricina rănilor severe suferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Primele imagini cu familia de români care a pierit în Italia. Mircea și Mihaela s-au stins alături de fetițele lor, Aurora și Georgiana, de doar 8 și 13 ani