Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt victimele tragediei cu 21 de morți din Mestre. Șoferul autocarului era italian, avea 40 de ani și i s-ar fi făcut rău la volan

Italia este în şoc: 21 de oameni, printre care şi doi copii, au murit după ce un autocar a căzut în gol aproape 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă două localităţi din regiunea Veneţia. Momentul accidentului a fost surprins de camerele din zonă. Potrivit primelor date, la bordul autobuzului electric ar fi izbucnit un incendiu după impact. Autorităţile italiene au decretat stare de urgenţă majoră. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 14:55

Vezi și

Ora 19:50. Un autobuz care trece peste un pod din provincia Veneţia rupe parapetul şi se prăbuşeşte în gol 30 de metri. Vehiculul rupe liniile de electricitate şi se prăbuşeşte peste linia de tren. Impactul este devastator, iar autobuzul explodează. 

Michele Di Bari, prefect Veneţia: O scenă care a înspăimântat pe toată lumea, doi copii morţi.

Autorităţile veneţiene declanşează imediat planul de urgenţă. Sunt mobilizaţi toţi medicii şi personalul auxiliar care lucrează în secţiile de urgenţe. 

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: La faţa locului au ajuns 50 de ambulanţe, dar şi mai multe maşini de pompieri. Primarul din Veneţia susţine că există şi câteva persoane dispărute, dar nu a oferit un număr exact.

Pe acelaşi subiect

21 de pasageri au murit în urma impactului. Printre ei, doi copii. Alte 15 persoane, dintre care doi adolescenţi de 16 ani şi doi copii mai mici au ajuns în stare gravă pe mâinile medicilor. 

Mario Luongo, şeful pompierilor din Veneţia: Este un autobuz electric, aşa că a luat foc. Am încercat să stingem focul din autobuz, am extras persoanele cât de repede am putut, dar, aşa cum aţi văzut, pe unele le-am scos de acolo după o oră de muncă. 

Victimele tragediei sunt din Ucraina, Spania, Croaţia, Franţa, Germania şi Austria

Cinci spitale din regiune au primit victimele accidentului. Printre răniţi sunt persoane din Ucraina, Spania, Croaţia, Franţa, Germania şi Austria. Conform Ministerului Afacerilor Externe, printre victime nu sunt şi cetăţeni români. 

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: Presa italiană spune că autocarul a fost închiriat pentru oaspeţii unui camping din Marghera, era plin cu turişti. Este vorba despre persoane de diverse naţionalităţi, dar şi de doi minori. 

Cauza tragediei încă nu a fost lămurită.

Una dintre variante este că şoferului italian, care figurează pe lista celor morţi, i s-a făcut rău. Alberto Rizzotto avea 40 de ani și locuia în Treviso.

Premierul Georgia Meloni a transmis condoleanţe familiilor afectate de tragedie.  

Cel mai grav accident rutier din Italia din ultimii 10 ani

Cel mai grav accident din Italia din ultimii 10 ani a atras şi atenţia oficialilor europeni. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au transmis şi ei condoleanţe familiilor îndoliate. 

Acesta este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani.

Pe 28 iulie 2013, un alt autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, toţi din provincia Napoli, a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, într-o râpă. 38 de persoane au murit pe loc, iar alte două au decedat ulterior, din pricina rănilor severe suferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Cine sunt victimele tragediei cu 21 de morți din Mestre. Șoferul autocarului era italian, avea 40 de ani și i s-ar fi făcut rău la volan