Meniu
Search
x

Video Primele ipoteze în cazul incendiului de la blocul cu 12 etaje din București. Oamenii, panicați de bubuiturile puternice și flăcările intense

A fost panică, noaptea trecută, în Bucureşti. Un incendiu violent a pus stăpânire pe un bloc cu 12 etaje aflat în construcţie. Flăcările uriaşe, violente au fost urmate de două explozii puternice. Bubuiturile au băgat spaima în oamenii din zonă. Pe terasa clădirii erau mai multe butelii şi butoaie cu smoală, aşa că misiunea salvatorilor nu a fost deloc uşoară. Primarul Sectorului 1 spune că de vină pentru dezastru ar fi fost lampionele lansate de la o petrecere din zonă. 

De Redactia Observator la 12.09.2021, 20:05
Vezi și

Este momentul care a dezlănţuit groaza seara trecută într-un cartier din Nordul Capitalei. Două explozii puternice, asurzitoare au zguduit locuinţele oamenilor. O flacără uriaşă, ca o ciupercă, s-a ridicat deasupra blocului de 12 etaje. În doar câteva secunde, incendiul a pus stăpânire pe terasă şi a mistuit faţada clădirii. Bubuiturile au fost atât de puternice, încât s-au auzit de la kilometri distanţă. 

Nu ştiu ce a bubuit în halul ăla! Mamă şi ce arde, frate!

Un fum negru, gros şi toxic a brăzdat cerul minute în şir, după incendiul din București

Zeci de pompieri au ajuns imediat la faţa locului, iar întreaga zonă a fost izolată. A urmat o misiune contra cronometru. Încă nu ştiau ce declanşase vâlvătaia şi cât de mare era pericolul. Blocul cu 12 etaje se afla în construcţie, iar pe terasa lui au ars butoaie cu smoală şi carton. Focul le a  înghiţit pe toate. Salvatorii au găsit la ultimul etaj şi şapte butelii. Aproape trei ore a durat până când flăcările au fost stăvilite.                    

Irinel Pricop, reprezentant ISU București: A ars o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați. La locul intervenției am participat cu 11 autospeciale, 2 autoscari, bineînțeles o descarcerare și 2 ambulanțe. 

Blocul urma să fie gata anul viitor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. De vină pentru nenorocire ar fi fost câteva lampioane lăsate nesupravegheate de cei care au petrecut în zonă, spune primarul sectorului 1, Clotilde Armand. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Primele ipoteze în cazul incendiului de la blocul cu 12 etaje din București. Oamenii, panicați de bubuiturile puternice și flăcările intense