Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"

Ai încă un motiv să mergi în Bucovina de Paşte. Mocănița Huțulca îşi prelungeşte traseul cu cinci kilometri şi va ajunge până la Mănăstirea Moldovița. Inaugurarea oficială este abia mâine, dar echipa Observator a făcut deja o plimbare, în exclusivitate.

de Angela Bertea

la 25.04.2024, 21:17

Vezi și

Din gara Moldovița până în Vatra Moldoviței, noul traseu de aproape 5 kilometri e spectaculos. 

Mihăiţă Moroşan, mecanic tren: Dimineaţa venim la ora 6, facem focul, pregătim uleiul, combustibilul pentru cursă, lemne, cărbuni, apă şi plecăm la traseu.  Facem focul, apa fierbe şi face presiune. 

Locomotiva parcurge traseul de 5 kilometri în 30 de minute

Timp suficient pentru turişti să admire peisajele.

Pe acelaşi subiect

Angela Bertea, reporter Observator: Uitaţi, Mănăstirea Moldoviţa e chiar acolo, la doar câţiva paşi. O puteţi admira în toată splendoarea chiar din mocăniţă.

Deşi abia mâine e deschiderea oficială a traseului, am decis să testăm efectul experienţei asupra călătorilor luând cu noi mai mulţi turişti din Belgia. 

Turiştii sunt fascinaţi

Turist: Doamne Dumnezeule! Ce am făcut să merit?

Străinii sunt fascinaţi de trenul cu aburi. 

Mark, turist: Este ceva de nepomenit. Suntem din Belgia şi o dată pe an venim în ţară, în România, facem o plimbare. Sincer, sunt aşa de bucuros că am parte de această experienţă cu Mocăniţa. 

Turist: Peisajul este extraordinar. Mi-aş fi dorit să fie mai însorit astăzi. 

Mocăniţa Huţulca a fost dată în folosinţă în anul 1888 pentru a transporta lemne din pădure.

După anii 2000, a devenit atracţie turistică

Turist: Foarte frumos! E o experienţă unică, care îmbină istoria şi tradiţia. Sunt printre puţinele mocăniţe care funcţionează, din ţară. Sper să atragă mai mulţi turişti în zonă. 

Liliana Niga, șef stație Moldovița: La ora 11, pot să ia un tren cu o locomotivă diesel spre Mănăstirea Moldoviţa, după două ore se întorc, iar cealaltă plecare, spre Argel o locomotivă cu abur, plecare este la ora două.

În funcţie de traseul ales, preţul unui bilet începe de la 30 până la 60 de lei pentru adulţi şi 20 sau 30 de lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 111 voturi
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"