Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o plimbare cu Mocăniţa de la Sovata. Experienţa prin pădurea fermecată, de neuitat

S-a dat startul unui nou sezon pentru mocăniţa de la Sovata, iar vagoanele au pornit la drum pline cu turişti. Aceştia s-au bucurat de o călătorie de neuitat în pădurea fermecată. Mocăniţa, care a împlinit 70 de ani de la înfiinţare, atrage turişti din toate colţurile lumii, fie prin unicitate, fie prin doza de relaxare pe care o oferă această experienţă. 

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 12:14

Vezi și

Peronul din staţiunea Sovata devine neîncăpător încă de la deschiderea sezonului. Zeci de turişti asteapta cu nerăbdare să-şi ocupe locul în mocăniţă şi să pornească într-o călătorie de poveste, unde descoperă peisaje unice, legende şi mistere. 

Turistă: Este prima experienţă cu mocăniţa, şi atunci nu am cu ce să compar, însă este foarte frumos. Ne readuce în timp.

Turistă: Soare, pădure, atmosferă, nu suntem nici foarte mulţi ca să ne... foarte frumos! 

Turistă: Mirosul ... îmi aduce amnite de soba bunicii. 

Mocăniţa de la Sovata circulă cu o viteză de cel mult 35 de km pe oră, astfel vizitatorii pot asimila misterele povestite cu tâlc de ghizii turistici în timp ce admiră natura.

Daniel Iordăchioaiei, şef de tren: Ştiţi ce face special mocăniţa de la Sovata în câmpul cetăţii? Oameni. Oamenii şi poveştile. Cum apare căprioara, fugăreşte veveriţa, astea sunt alea care îţi crează amintiri.

Mircea Greab, administrator Mocăniţa Sovata: Este al 13 lea sezon pe care îl începem, deci pe parcursul timpului, tot am îmbunătăţit traseul, locomotivele, gara. Traseul are 14 km până la câmpul cetăţii, 14 întors, deci face cam două ore în timp, două ore jumate, cu o pauză de aprojimativ jumătate de oră la capătul liniei.

Mocăniţa circulă de trei ori pe zi, de vineri până duminică, iar o călătorie costă 70 de lei pentru adulţi şi 50 de lei pentru copii. Construită în anul 1949, în Polonia, mocăniţa reuşeşte să-i ducă pe turişti într-o călătorie în timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Cât costă o plimbare cu Mocăniţa de la Sovata. Experienţa prin pădurea fermecată, de neuitat