Antena Meniu Search
x

Video Reacţia văduvei lui Mihai Şora după ce fiul filosofului că a acuzat-o l-a împiedicat să ia legătura cu tatăl său: "Pur şi simplu, nu i-a dat un telefon"

Au fost momente tensionate la înmormântare filosofului Mihai Şora, iar situaţia a devenit şi mai încordată astăzi. Soţia gânditorului a răspuns acuzaţiilor lansate de fiul acestuia chiar în biserică. Bărbatul s-a plâns că a fost împiedicat să ţină legătura cu tatăl său, dar soţia filozofului îl contrazice  şi trece la atac.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 19:57

Vezi și

"Nu am fost înştiinţat că a murit. Am aflat întâmplător", a spus fiul lui Mihai Şora. Momentul de reculegere dedicat celui mai longeviv filosof din lume a fost întrerupt de Tom, fiul cel mic al lui Mihai Şora. Bărbatul, care trăieşte în Germania, a simţit nevoie unei dezvăluiri. "Relaţia noastră, a familiei noastre, cu tatăl nostru, a fost sistematic împiedicată în ultimii 10 ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin mail. A fost blocată", a mai spus acesta. Înainte ca discursul fiului cel mic să strice slujba funerară, preotul a intervenit: "Vă rugăm, suntem în biserică şi e vorba de o înmormântare".

Modul în care soţia a anunţul decesul lui Mihai Şora a fost o declaraţie de iubire şi dependenţă veşnică

Astăzi, soţia lui Mihai Şora a răspuns acuzelor. Nu au existat niciodată bariere puse de cineva, intenţionat, între tată şi fiu, a scris ea pe Facebook. "Tom Șora a mințit că nu a fost lăsat să vorbească la telefon cu tatăl lui. Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând", a spus femeia care i-a stat alături filozofului în ultimii nouă ani. Luiza Şora susţine că nu l-a anunţat personal pe Tom Şora de moartea tatălui său pentru că nu şi-ar fi arătat grija faţă de acesta, după ce a plecat din ţară în anii '80.

Luiza şi Mihai Şora au trăit o poveste de dragoste dincolo de timp. S-au căsătorit în 2014. Pe atunci, filosoful avea 97 de ani, iar poeta - 39. Au împărtăşit pasiuni comune, precum scrisul, şi au fost alături în momentele importante pentru fiecare dintre ei. Luiza Şora l-a însoţit şi la protestele antiguvernamentale din Piaţa Victoriei. De altfel, modul în care soţia a anunţul decesul lui Mihai Şora a fost o declaraţie de iubire şi dependenţă veşnică. Înainte de acestă căsnicie, filosoful a fost căsătorit 72 de ani cu scriitoarea Mariana Șora, care a murit în 2011, în Germania, şi cu care a avut trei copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Reacţia văduvei lui Mihai Şora după ce fiul filosofului că a acuzat-o l-a împiedicat să ia legătura cu tatăl său: "Pur şi simplu, nu i-a dat un telefon"