Antena Meniu Search
x

Video Reţeaua şpăgii din Vama Calafat: 22 de poliţişti, reţinuţi pentru mită, au umplut până la refuz arestul IPJ Dolj. Caz tras la indigo în Vama Sculeni

22 de poliţişti de frontieră care lucrau în Vama Calafat au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Sunt acuzaţi că luau mită pe bandă rulantă de la şoferi. Sume mici, 5 euro, sau atenţii precum un pachet de ţigări. Şpaga devenise ceva firesc pentru angajaţii de la frontieră, spun procurorii. Potrivit surselor Observator, numărul poliţiştilor reţinui a fost atât de mare încât în arestul Poliției Dolj nu au mai fost locuri suficiente pentru ei. În acelaşi dosar se fac percheziţii şi în Vama Sculeni, unde există suspiciuni că poliţiştii închideau ochii la alte nereguli.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.11.2023, 13:39

Vezi și

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut, marţi, 26 de percheziţii la domicilii din judeţul Dolj, într-un dosar care vizează comiterea unor fapte de corupţie. Agenţi de la Poliţa de Frontieră Calafat sunt suspectaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

22 de poliţişti, reţinuţi pentru mită la Vama Calafat

"În cele 26 de case, procurorii au găsit mai multe sume de bani, 140.000 de euro, 70.000 de lei, dar şi foarte multe obiecte de contrabandă, precum ţigări sau parfumuri. Reţeaua era una bine pusă la punct, astfel că fiecare agent încasa câte 5 euro pentru fiecare maşină care trecea vama. Mai departe, împărţeau banii şi cu şefii de tură, din ce spun diferite surse, cu câte 20 de euro pentru fiecare şef de tură", spune Bogdan Dinu, reporter Observator.

"Poate iniţial nu ne gândim la sume foarte mari de bani, dar trebuie să avem în vedere faptul că prin vama respectivă intră în fiecare zi mii de autoturisme. Totul ar fi ieşit la iveală în urma unui denunţ. Cei 22 sunt în continuare audiaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Urmează ca mai târziu, astăzi, să ajungă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă", adaugă Bogdan Dinu, reporter Observator.

"O situaţie similară am avut-o şi în Vama Sculeni din Iaşi, acolo unde procurorii DNA fac cercetări într-un alt dosar de corupţie", a precizat Bogdan Dinu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Reţeaua şpăgii din Vama Calafat: 22 de poliţişti, reţinuţi pentru mită, au umplut până la refuz arestul IPJ Dolj. Caz tras la indigo în Vama Sculeni