Antena Meniu Search
x

Video Scene greu privit într-un azil de bătrâni din Sibiu. O pacientă a filmat vârstnici întinși pe jos, murdari şi complet neajutoraţi

Un azil de bătrâni din Sibiu a rămas fără licenţă, după ce pe internet s-au viralizat imagini care arătau condiţiile în care erau ţinuţi vârstnicii. Unii dintre ei apăreau murdari sau întinşi pe jos, pe gresie, şi complet neajutoraţi. Aşa au ajuns şi inspectorii DSP în control la azil. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.10.2022, 13:52

Vezi și

Inspectorii DSP care s-au sesizat și au mers în control au spus că au găsit curățenie în azil, singura problemă pe care au descoperit-o fiind faptul că niște scări nu erau accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Iar pentru această neregulă a fost dată o amendă în valoare de 10.000 de lei și a fost retrasă autorizația de funcționare pentru acest cămin.

Aici sunt găzduiți 20 de bătrâni care urmează să fie relocați.

Cum explică directorul căminului de bătrâni imaginile înfiorătoare

Imaginile tulburătoare ar fi fost surprinse chiar de o pacientă a acestui centru. În înregistrare se văd trei bărbați, unul în genunchi, în timp ce încearcă să se ridice, altul întins pe gresia din baie, iar al treilea întins pe pat, murdar. Întrebat despre această situație, administratorul centrului a declarat că imaginile ar fi fost surprinse de o pacientă care are probleme psihice, iar aceasta ar fi văzut bărbații în situații de criză și, în loc să ceară ajutor cadrelor medicale, aceasta i-ar fi filmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Scene greu privit într-un azil de bătrâni din Sibiu. O pacientă a filmat vârstnici întinși pe jos, murdari şi complet neajutoraţi