Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Seceta închide vama Bechet, de la graniţa cu Bulgaria. Trecerea Dunării cu bacul a fost suspendată

Seceta închide vama Bechet, de la graniţa cu Bulgaria. Trecerea Dunării cu bacul a fost suspendată din cauza nivelului mult prea scăzut al fluviului. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească celelalte puncte de frontieră. Totuşi, cei care aleg vama Giurgiu-Ruse să se înarmeze cu răbdare. Traficul este greoi şi aglomerat din cauza lucrărilor la Podul Prieteniei.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 17:41

În plin sezon de vacanţă, când românii pleacă sau se întorc din ţară, două puncte importante de frontieră au probleme. După reparațiile podului de la Giurgiu, bacul de la Bechet este oprit la mal.

Trecerea Dunării cu bacul, suspendată

"Activitatea de transport a fost temporar suspendată din cauza nivelului scăzut al fluviului Dunărea, precum şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile preconizate, şi anume, vânt puternic", a declarat Giulia Băzăvan, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră Dolj.

Vezi și

Nivelul Dunării a ajuns în unele zone sub doi metri şi jumătate adâncime, adică sub nivelul minim de navigaţie recomandat. Astfel, transportul cu feribotul este practic imposibil. Şoferii au făcut drum întors. "Sunt nevoit s-o iau pe Calafat acum. Pierdere de timp, cheltuială şi mai mare pentru că unde am eu nevoie să ajung în Bulgaria era drumul mult mai scurt aici, pe Bechet. Ar fi bun un pod construit aici", spune un şofer.

Şoferii sunt îndemnaţi să se îndrepte spre celelalte puncte de frontieră cu bulgarii, cum ar fi Calafat, Turnu Măgurele, Zimnicea, Vama Veche sau Giurgiu. Vama Giurgiu este cea mai aglomerată din cauza lucrărilor în desfăşurare de la podul peste Dunăre. Unii şoferi au reclamat că au stat chiar şi două ore la coadă, să treacă graniţa. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Evenimente » Seceta închide vama Bechet, de la graniţa cu Bulgaria. Trecerea Dunării cu bacul a fost suspendată