Antena Meniu Search
x

Video Sezon estival la final: Mamaia nu mai e preferata turiştilor şi încasări cu 20% mai mici decât în 2019

Sezonul estival e la final, o arată și vremea de afară. Pentru operatorii din turism a venit vremea bilanţului. O primă concluzie este că, după ani de zile, Mamaia nu mai este staţiunea preferată a românilor pe timp de vară. Locul ei a fost luat de Eforie Nord.

de Adrian Obreja

la 04.09.2022, 08:57

Vezi și

Sezonul estival din acest an a început cu mai multe provocări, precum conflictul din Ucraina sau scumpirea în lanţ pentru absolut toate serviciile. Asta i-a făcut pe români să fie mult mai atenţi pe ce cheltuie banii în concendiu sau la condiţiile de cazare din hoteluri.

Au existat schimbări şi în ceea ce priveşte topul preferinţelor. După ani de zile în care Mamaia a condus clasamentul, acum staţiunea se află pe locul 3. Pe primele locuri se află Eforie Nord şi Costineşti. În acest moment sunt aproximativ 50.000 de turişti cazaţi pe litoral, dar de săptămâna viitoare rezervările vor scădea până aproape de zero susţin reprezentanţii din turism. Primele estimări arată că în acest an încasările au fost cu aproximativ 20% mai mici faţă de anul 2019, unul dintre cei mai buni ani pentru hotelierii de pe litoral.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Sezon estival la final: Mamaia nu mai e preferata turiştilor şi încasări cu 20% mai mici decât în 2019