Antena Meniu Search
x

Video "Sincer, fie vor muri sau vor rămâne cu afecţiuni". Zeci de bebeluşi prematuri de la spitalul Al-Shifa, mutați între clădiri, fără incubatoare

Război Israel - Hamas. Situaţie disperată pentru două milioane de palestinieni în Gaza. ONU avertizează că locuitorii rămân fără alimente, iar o epidemie poate izbucni oricând. Marile spitale au rămas fără combustibil pentru generatoare şi nu mai pot opera sau ajuta pacienţii în stare gravă. În timpul acesta, trupele israeliene au recuperat cadavrele a două dintre ostaticele răpite de Hamas pe 7 octombrie. 

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 22:01

Vezi și

Sunt imaginile disperării de la spitalul Al-Shifa, asediat de trei zile de trupele israeliene. Zeci de bebeluşi prematuri, a căror viaţă atârnă de un fir de aţă, sunt mutaţi dintr-un pavilion în altul, prin curte, deşi toţi ar trebui să fie în incubatoare. Spitalul nu mai are însă de niciunele nici pentru ei, nici pentru ceilalţi pacienţi care se zbat între viaţă şi moarte.

  • Dr. Omar Abdel-Mannan: Aceste incubatoare sunt ca un pântece artificial. Și pentru că nu există energie electrică care să le încălzească, să le ofere oxigen, să le dea mâncare, sunt ţinuţi ca nişte şoricei în aceste pătuţuri, unde, sincer, fie vor muri sau vor rămâne cu afecţiuni pe termen lung.  

Spitalul Al-Shifa, înconjurat de soldați israelieni

Spitalul este în continuare înconjurat de trupele israeliene care l-au luat cu asalt miercuri noapte. Sunt inspectate toate clădirile unităţii medicale. Ieri soldaţii au verificat morga spitalului, iar printre cadavrele găsite aici sunt cele a două ostatice: este vorba de caporalul Noa Marciano, în vârstă de 19 ani, şi al unei femei de 65 de ani. Israelienii spun că este încă o dovadă că Hamas folosea spitalul drept centru de comandă. Şi nu e singurul. În spitalul Rantisi, a fost găsit un alt tunel al teroriştilor, iar de la Al-Quds şi Al-Shifa au fost recuperate arme şi muniţie. 

Pe acelaşi subiect

240 de ostatici, printre care şi 6 cetăţeni români, sunt în continuare de negăsit, deşi armata israeliană pune la pământ metru cu metru reţeaua de tuneluri ale Hamas. Emily Hand, fetiţa blondă cu părul ondulat, luată ostatică de terorişti pe 7 octombrie, a împlinit 9 ani în captivitate.

În Fâşia Gaza situaţia civililor e tot mai rea

Armata israeliană a anunţat că ofensiva intră într-o nouă fază şi le-a cerut acum şi locuitorilor din sud să se pună la adăpost. ONU avertizează că toţi cei 2 milioane de palestinieni riscă foametea, dacă nu primesc ajutor. 

  • BENJAMIN NETANYAHU, premierul israelului: Moartea oricărui civil este o tragedie. Nu ar trebui să fie niciun civil mort. Vom încerca să terminăm treaba cu pierderi minime în rândul civililor. Asta încercăm să facem, dar, din păcate, nu avem succes. 

Cel mai recent bilanţ vorbeşte despre 11.470 de morţi în Gaza, de la începutul războiului. Este infernul pe care l-au lăsat în urmă alţi 16 români. Evacuaţi în urmă cu trei zile din Gaza, ei au ajuns la Bucureşti în această dimineaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Sincer, fie vor muri sau vor rămâne cu afecţiuni". Zeci de bebeluşi prematuri de la spitalul Al-Shifa, mutați între clădiri, fără incubatoare