Antena Meniu Search
x

Video Israelul le cere civililor să părăsească sudul Fâşiei Gaza. Operațiunea militară continuă în forță, în ciuda protestelor

Război Israel - Hamas. ONU caută modalităţi de evacuare a celui mai mare spital din Gaza. Situaţia la Al-Shifa este dramatică: 600 de pacienţi nu pot fi ajutaţi din lipsă de combustibil şi medicamente. Militarii israelieni au revenit în unitatea medicală unde au descoperit arme. Israelul cere acum civililor să părăsească sudul Fâşiei Gaza pentru că vor extinde operaţiunea împotriva Hamas şi aici. 

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 22:45

Vezi și

Înconjurat de trupele israeliene, spitalul Al-Shifa mai este bun doar ca adăpost pentru civili. Nu mai are electricitate şi apă. Între timp, trupele Tel Avivului verifică etaj cu etaj, cameră cu cameră. Ar fi găsit acolo semne că Hamas folosea spitalul ca sediu. 

  • JONATHAN CONRICUS, purtător de cuvânt armată: Când trupele noastre au deschis acest dulap, care se află în partea principală a clinicii, asta au găsit. Aceste arme nu au ce să caute în interiorul unui spital. Singurul motiv pentru care sunt aici este pentru că Hamas le-a pus aici. 

În enclavă luptele continuă. Israelul a aruncat în aer casa unui lider Hamas şi a ocupat portul

Armata a aruncat pe străzi mii de fluturaşi care cereau palestinienilor să plece în sudul Fâşiei Gaza. Agenţiile ONU se opun, însă, înfiinţării unilaterale de căte Israel a unor zone sigure. Consiliul de Securitate al Organizaţiei a cerut pauze umanitare de câteva zile

Pe acelaşi subiect

VANESSA FRAZIER, reprezentantă Malta: Acest proiect de rezoluție încearcă să ofere speranță în această perioadă întunecată. Își propune să asigure un răgaz în actualul coșmar din Gaza. 

Israelul a spus că rezoluţia este ruptă de realitate. Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia s-au abţinut de la vot. Iar Joe Biden a explicat că Tel Avivul nu poate opri acum operaţiunile militare. 

  • JOE BIDEN preşedintele SUA: Hamas a spus deja public că plănuiește să atace din nou Israelul. Cred că totul se va opri când Hamas nu va mai avea puterea să ucidă, să abuzeze și să facă lucruri oribile israelienilor.

Militanţii palestinieni continuă să atace Israelul

Un atac terorist la Ierusalim a rănit şase oameni. Trei bărbaţi au sărit dintr-o maşină şi au început să tragă la întâmplare, înainte de a fi ucişi de militari. La Washington, sute de oameni au cerut în faţa Casei Albe oprirea ofensivei israeliene din Gaza.

În Canada, la Vancouver, premierul Justin Trudeau a avut parte de o cină neplăcută - activişti furioşi au strigat la el şi i-au cerut să facă presiuni pentru oprirea bombardamentelor israeliene în enclavă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Israelul le cere civililor să părăsească sudul Fâşiei Gaza. Operațiunea militară continuă în forță, în ciuda protestelor