Antena Meniu Search
x

Video Șoferul care a băgat în pământ un băiețel de 11 ani, după ce a spulberat mai mulți copii pe trecere, în Petroșani, circula cu 130 km/oră

Final de expertiză la Petroșani, acolo unde șase copii au fost spulberați pe o trecere de pietoni, unul dintre ei decedând, de un șofer băut și fără permis, care a fugit de la locul accidentului. Potrivit avocatului Cuculis, tânărul circula cu 130 km/oră, iar mașina avea grave defecțiuni tehnice.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.02.2023, 13:39

Șoferul care a băgat în pământ un băiețel de 11 ani, după ce a spulberat mai mulți copii pe o trecere din Petroșani, circula cu 130 km/oră

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, joi, că s-a finalizat expertiza la Petroșani, unde șase copii au fost loviți pe trecerea de pietoni de către un șofer fără permis, băut și care a fugit de la locul accidentului.

Potrivit expertizei, "viteza de deplasare a autoturismului (...), în momentul premergător producerii accidentului a fost de aproximativ: 135 - 137 km/h". De asemenea, viteza "la momentul accidentului (impact) a fost de aproximativ 115 - 116 km/oră". În plus, mașina avea defecțiuni la sistemul de direcție și nu îndeplinea condițiile legale pentru a putea circula pe drumurile publice.

În prezent, șoferul este cercetat pentru omor și tentativă la omor calificat.

Filmul cumplitului accident din Petroșani

Pe acelaşi subiect

Reamintim că accidentul teribil a avut loc în 21 decembrie anul trecut, puţin după ora 22.00, când şase copii, cu vârste între 11 şi 14 ani, sportivi la Şcoala de Fotbal Damian Militaru din oraş, se întorceau acasă de la un banchet. Maşina i-a lovit în plin, chiar pe o trecere de pietoni.

La volan era un tânăr de 19 ani, băut şi fără permis de conducere, care s-a făcut nevăzut după accident. Şoferul fugar a fost prins după un sfert de oră, în oraşul Aninoasa. A fost dus la audieri şi reţinut. "Ca urmare a testării cu aparatul etolotest, a rezultat o valoare de 0.81 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior, s-a stabilit din verificări că nu poseda nici permis de conducere. Prin urmare s-au luat măsuri preventive faţă de acesta, ancheta poliţiştilor continuând atât sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Din păcate, am aflat că unul dintre copiii răniţi a decedat. Prin urmare, ancheta se va extinde şi cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă", a declarat atunci Bogdan Niţu, IPJ Hunedoara.

Doar 5 dintre copii au supraviețuit. Un băiețel s-a stins la spital

Din pacate, doar 5 dintre copii au supraviețuit, pentru că un băiat în vârstă de 11 ani, a murit la spital a doua zi după accident.

El a intrat în stop cardio-respirator imediat după impact și a fost resuscitat de medici la locul tragediei. A fost apoi dus la Spitalul din Petroșani, unde starea i s-a agravat din nou pe timpul nopții. 

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Bogdan Dinu - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Șoferul care a băgat în pământ un băiețel de 11 ani, după ce a spulberat mai mulți copii pe trecere, în Petroșani, circula cu 130 km/oră