Antena Meniu Search
x

Știrile dimineții 29 aprilie 2020. Controverse privind închiderea școlilor

Observatornews.ro vă prezintă cele mai importante șase știri ale momentului, după ce SUA a depășit un milion de infectări cu SARS CoV-2.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 08:12

Știrile dimineții 29 aprilie 2020. Controverse privind închiderea școlilor
Știrile dimineții 29 aprilie 2020. Controverse privind închiderea școlilor
  • SUA a ajuns la peste un milion de infectări cu coronavirus
  • Grădinițele și școlile private, în prag de faliment

1. Klaus Iohannis despre controversele privind închiderea școlilor

Decizia de a nu deschide școlile după data de 15 mai a ridicat semne de întrebare cu privire la dreptul la educație al copiilor și la modul în care părinții vor putea gestiona această situație. Preşedintele spune că există o legislaţie care permite unui părinte să stea acasă dacă şcoala este închisă şi spune că ar fi mult mai complicat dacă copilul ar merge la şcoală şi ar veni bolnav acasă. Pentru cei care nu au acces la învățământul online se vor găsi soluții până în toamnă.

2. Statele Unite au ajuns la peste un milion de infectări cu noul coronavirus

Peste un milion de oameni au fost infectaţi în Statele Unite, adică o treime din cazurile globale. Însă administraţia Trump pare mai preocupată de războiul cu presă. 2020 este an electoral în Statele Unite, iar un studiu Harvard a arătat că peste 10% dintre americani sunt convinşi că guvernul a creat virusul. Aproape 20% susţin că presa exagerează gravitatea pandemiei pentru a scădea şansele lui Trump pentru realegerea sa, în noiembrie.

3. Platforma IMMInvest.ro, relansată cu succes

Portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru aplicanţi marți la ora 9:00, iar după 30 de minute peste 6.200 de utilizatori erau înregistraţi în diferite etape de înscriere în aplicaţie, în timp ce peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea, a informat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Operatorii FNGCIMM au început deja să prelucreze primele solicitări, din cele peste 18.000 înregistrate până la ora 19:00.

4. Grădiniţele şi şcolile private în prag de faliment

Le paşte falimentul. Mai multe şcoli şi grădiniţe private au rămas fără jumătate din contracte, după anunţul făcut de Klaus Iohannis că instituţiile de învăţământ nu se vor deschide până la toamnă. Nu vor mai avea cu ce să îşi plătească angajaţii acum. Şi cer printr-o petiţie bani pentru salarii din partea statului. La fel cum au primit şi şcolile publice.

5. Yuval Noah Harari, mesaj pentru România, într-un interviu exclusiv pentru Observator

Yuval Noah Harari, filosof, istoric şi autor al best-sellerului "Sapiens, scurtă istorie a omenirii", ne spune cum va arăta lumea după pandemie. Marele gânditor israelian are rădăcini româneşti şi a vrut să transmită un mesaj emoţionant publicului din România. Una dintre cele mai strălucite minţi ale secolului a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

6. Nelu Tătaru, despre felul în care, după 15 mai, vor dispărea restricțiile impuse prin Ordonanțe Militare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, România se află pe o ”pantă lină” în privinţa coronavirusului, dar că urmează zilele de 1-3 mai în care lumea va simţi, din nou, nevoia de relaxare. Nelu Tătaru spune că speră ca în două-trei săptămâni să vedem o scădere a numărului de cazuri şi a numărului de decese. Ministrul a adăugat că relaxarea se va face în momentul în care va exista un risc mic de transmitere în comunitate, dar şi că se va face regional.

De urmărit pe 29 aprilie 2020

  • La ora 09:00, Ludovic Orban face o vizită la Uzina de produse speciale Dragomirești, unde se produc în prezent măști medicale.
  • La ora 12:00, Klaus Iohannis se întâlnește cu Ludovic Orban pentru a stabili care vor fi măsurile luate după data de 15 mai.
  • La ora 19:00, la Observator, puteți urmări, în exclusivitate, o nouă parte din miniseria de interviuri cu Yuval Noah Harari despre cine suntem şi încotro mergem.
Citește și:

Prognoza meteo 29 aprilie 2020

Vremea va fi caldã, chiar deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile sudice şi local în cele estice, dar va deveni în general instabilã. Îndeosebi din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã la început în vest, centru, nord şi la munte, apoi(spre searã şi la începutul nopţii) local şi în sudul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii. 

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe suprafeţe restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral spre valori în jurul a 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

În București, temperatura maximã: 26...27 de grade. Minimã: 10...11 grade. Seara, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil vijelii.

Remember 29 aprilie 2019

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit în dimineaţa zilei de 29 aprilie 2019, într-un accident produs în judeţul Constanţa. Designerul de 43 de ani se întorcea din Mamaia, de la o petrecere, când a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina în mai mulţi copaci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Știrile dimineții 29 aprilie 2020. Controverse privind închiderea școlilor