Antena Meniu Search
x

Știrile zilei 28 aprilie 2020. Pericolul coronavirus nu a trecut; schimbări după 15 mai

Observatornews.ro vă prezintă cele mai importante cinci știri ale momentului, după ce Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a atras atenția că după 15 mai nu vom reveni la viața normală, dinainte de pandemie.

de Redactia Observator

la 28.04.2020, 21:29

Știrile zilei 28 aprilie 2020. Ce decizii vor afecta românii după 15 mai
Știrile zilei 28 aprilie 2020. Ce decizii vor afecta românii după 15 mai
  • O nouă schemă de tratament în lupta cu noul coronavirus
  • Yuval Noah Harari, mesaj în exclusivitate pentru români

1. Klaus Iohannis anunță că pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut

Klaus Iohannis a insistat, în conferința de presă, la respectarea restricțiilor aflate în vigoare, precizând că a anunțat măsuri de relaxare pentru 15 mai, dar că, momentan, pericolul nu a trecut, iar o relaxare greșită poate distruge totul. Totodată, ridicarea restricțiilor în 15 mai depinde foarte mult de modul cum evoluează situația epidemiei în următoarele săptămâni.

2. Schimbări pentru românii aflați în șomaj tehnic, după 15 mai

După 15 mai, șomajul tehnic va fi înlocuit cu o măsură de suportare a unei părţi din costul cu salariile pentru companiile afectate de pandemie, anunță ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Potrivit ministrului Muncii, cei care vor relua dintr-o dată activitatea probabil că vor avea un anumit tip de sprijin, în vreme ce companiile care vor opta pentru o revenire treptată vor avea un sprijin adaptat acestui ritm puţin mai lent.

3. O nouă schemă de tratament în lupta cu noul coronavirus, în România

Reputatul medic infecţionist Virgil Musta, omul care a obţinut cele mai bune rezultate din România în lupta cu noul coronavirus, a introdus în spitalul "Victor Babeș" din Timișoara un tratament menit să-i țină departe pe pacienți de Terapie Intesivă. Schema nouă trebuie însă etapizată în funcție de gravitatea infectării.

4. Programul 'Prima casă' devine 'O familie, o casă'

"Prima Casă" urmează să fie transformat oficial în "O familie, o casă", noul program având drept obiectiv reducerea costurilor de finanțare pentru românii care-și doresc o locuință. Măsura a fost introdusă într-un proiect legislativ care a trecut deja de Parlament și a fost aprobat recent și de președintele Klaus Iohannis. Pe observatornews.ro găstiți condițiile pentru accesarea creditului. 

5. Yuval Noah Harari, mesaj pentru România, într-un interviu exclusiv pentru Observator

Yuval Noah Harari, filosof, istoric şi autor al best-sellerului "Sapiens, scurtă istorie a omenirii", ne spune cum va arăta lumea după pandemie. Marele gânditor israelian are rădăcini româneşti şi a vrut să transmită un mesaj emoţionant publicului din România. Una dintre cele mai strălucite minţi ale secolului a acordat un interviu în exclusivitate pentru Observator.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De urmărit pe 29 aprilie 2020

  • La ora 09:00, Ludovic Orban face o vizită la Uzina de produse speciale Dragomirești, unde se produc în prezent măști medicale.
  • La ora 12:00, Klaus Iohannis se întâlnește cu Ludovic Orban pentru a stabili care vor fi măsurile luate după data de 15 mai.
  • La ora 19:00, la Observator, puteți urmări, în exclusivitate, o nouă parte din miniseria de interviuri cu Yuval Noah Harari despre cine suntem şi încotro mergem.

Prognoza meteo 29 aprilie 2020

Vremea va fi caldã, chiar deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile sudice şi local în cele estice, dar va deveni în general instabilã. Îndeosebi din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã la început în vest, centru, nord şi la munte, apoi(spre searã şi la începutul nopţii) local şi în sudul ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor, averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse vijelii. 

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe suprafeţe restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral spre valori în jurul a 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

În București, temperatura maximã: 26...27 de grade. Minimã: 10...11 grade. Seara, averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil vijelii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Știrile zilei 28 aprilie 2020. Pericolul coronavirus nu a trecut; schimbări după 15 mai