Antena Meniu Search
x

Statele Unite au ajuns la peste un milion de infectări cu noul coronavirus

Statele Unite au depăşit pragul de un milion de infecţii de coronavirus. Criza pare fără sfârşit pe teritoriul american, iar declaraţiile în contradictoriu transmise de Casa Albă continuă să creeze confuzie şi nelinişte. 

de Redactia Observator

la 28.04.2020, 23:18

Vezi și
  • Statele Unite solicită despăgubiri Chinei pentru că nu a oprit răspândirea virusului.
  • 11 state americane au început deja relaxarea restricțiilor impuse.

Tot mai multe state aplică măsuri de relaxare, iar preşedintele e convins că după luna iunie, naţiunea va cunoaşte o creştere economică fără precedent.

Peste un milion de oameni au fost infectaţi în Statele Unite, adică o treime din cazurile globale. Însă administraţia Trump pare mai preocupată de războiul cu presă.

Într-o conferinţă de presă susţinută în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, preşedintele a fost din nou ironic cu jurnaliştii.

Administraţia Trump este gata să ceară despăgubiri de sute de miliarde de dolari Beijing-ului, pentru că nu a oprit răspândirea virusului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

2020 este an electoral în Statele Unite, iar un studiu Harvard a arătat că peste 10% dintre americani sunt convinşi că guvernul a creat virusul. Aproape 20% susţin că presa exagerează gravitatea pandemiei pentru a scădea şansele lui Trump pentru realegerea sa, în noiembrie.

Casa Albă a transmis un plan de redeschidere a Statelor Unite în trei paşi, iar 11 state americane au început deja măsurile de relaxare.

Michael Mina, epidemiolog Universitatea Harvard: După redeschidere, se va constata o perioadă fără o creştere semnificativă. Dar apoi, un caz se va transforma în două şi de acolo va creşte exponenţial.

În urmă cu 100 de ani, Statele Unite s-a confruntat cu un episod similar. În timpul epidemiei de gripă spaniolă, San Francisco a ridicat restricţiile la doar patru săptămâni după ce virusul a început să se răspândească şi s-a confruntat cu un nou val. Numărul de decese în oraş a crescut de la 1000 la 3000, la finalul celui de-al doilea val de infecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Statele Unite au ajuns la peste un milion de infectări cu noul coronavirus