Antena Meniu Search
x

Video Turiştii care au ales muntele de 1 mai au găsit mai multă zăpadă decât de Crăciun. Schi, salturi cu parapanta sau plimbări cu ATV-ul, printre variantele de distracţie

Şi la munte e frumos de 1 mai! Mai ales că e mai multă zăpadă decât a fost în toiul iernii de Crăciun. În Sinaia, pârtiile sunt încă deschise, ba chiar pe unele stratul de zăpadă are peste jumătate de metru. În Poiana Braşov sezonul sporturilor de iarnă s-a terminat, dar pentru turişti sunt încă multe variante de distracţie, de la plimbări cu bicicleta sau ATV-uri până la salturi cu parapanta.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.04.2023, 19:48

Vezi și

La Sinaia turiştii se distrează la finalul lunii aprilie mai bine ca de Crăciun, când nu a fost zăpadă. "E super ok. După cum vedeţi şi voi soarele, zăpada e chiar bună pentru mai. 1 Mai muncitoresc la munte, e superb!", spune un bărbat. Sunt încă deschise 12 pârtii care se întind pe 15 kilometri. "Stratul de zăpadă variază între 30 şi 70 de centrimetri pe pârtiile din Golul Alipn", a declarat Cătălin Ţicu - director transporturi.

Muntele oferă şi alte distracţii în această perioadă

Sunt turişti care au venit de peste mări şi ţări să se bucure de zăpadă. "Sunt aici doar pentru câteva zile de vacanţă, pentru patru zile", spune un turist din Olanda. Pentru cei ajung la munte dar vor şi mai multă adrenalină zborul cu parapanta poate fi o opţiune. "E foarte frumos, e o libertate totală, e simplu. Nu poţi să descrii în cuvinte ce înseamnă zborul. Puţină emoţie amestecată cu frică, după aia plăcere, cam asta e zic eu. Majoritatea nu ştiu la ce să se aştepte", spune un bărbat.

Muntele oferă şi alte distracţii în această perioadă: ture cu tiroliana, trasee cu bicicleta sau drumeţii la pas. Masivul Postăvarul, în care suntem acum, şi Masivul Piatra Mare sunt două din cele mai accesibile zone dacă esti turist de 1Mai, în Braşov. Punem la socoteală că sunt şi 14 grade afară, ca să înţelegem despre tot ce înseamnă o zi perfectă în inima naturii. "Sunt mulţi turişti care vin la Brasov. Lumea vine la distractie şi la aer curat. Tichetul este pentru trei ore. Şi tarifele sunt 80 de lei pentru copiii sub 12 ani, şi pentru cei de peste -90 de lei", a declarat Vlad Nimăt, director parc de aventură. În acest preţ copiii şi părnţii se pot da de câte ori vor cu tiroliana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Turiştii care au ales muntele de 1 mai au găsit mai multă zăpadă decât de Crăciun. Schi, salturi cu parapanta sau plimbări cu ATV-ul, printre variantele de distracţie