Antena Meniu Search
x

Un american s-a răsturnat cu maşina la ieşirea din Iaşi, în toiul nopţii. Norocul lui: un jandarm băcăuan care l-a salvat

Un cetăţean american a fost salvat de un jandarm băcăuan, după ce vineri s-a răsturnat cu maşina la ieşirea din municipiul Iaşi, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău.

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 13:03

Americanul, salvat de jandarm
Americanul, salvat de jandarm - Facebook IJJ Bacău

"Un conducător auto cu cetăţenie americană, care a pierdut controlul maşinii din cauza condiţiilor meteorologice şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile la ieşirea din municipiul Iaşi, în această dimineaţă, la ora 03.00, a fost scos în siguranţă din maşină de un subofiţer din cadrul IJJ Bacău. Sergentul major Maxim George era în timpul liber şi se deplasa către municipiul Bacău, când a observat maşina răsturnată pe cupolă, cu farurile aprinse. Jandarmul a oprit imediat şi s-a îndreptat către maşina răsturnată, pentru a acorda ajutorul necesar", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

Americanul, salvat de jandarm

Jandarmul a verificat să nu existe scurgeri de combustibil din autoturism şi l-a ajutat pe şofer să iasă din maşină.

"Şoferul nu a dorit îngrijiri medicale, deoarece nu suferise leziuni şi se simţea bine, dar l-a rugat pe jandarm să-l ajute pentru a-şi ridica maşina cu o platformă, întrucât el nu cunoaşte pe nimeni şi nici nu vorbeşte româneşte. Cetăţeanul american i-a relatat jandarmului că trebuie să ajungă la Bucureşti şi din cauza poleiului a părăsit calea de rulare, dar vrea să-şi continue deplasarea spre destinaţie", a adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, potrivit Agerpres.

Sergentul major Maxim George are 24 ani, este din Iaşi şi a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" din Fălticeni, iar din luna aprilie 2023 face parte din echipa jandarmilor băcăuani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Un american s-a răsturnat cu maşina la ieşirea din Iaşi, în toiul nopţii. Norocul lui: un jandarm băcăuan care l-a salvat