Antena Meniu Search
x

Video Un copil de 13 ani, aflat în plasament, s-a sinucis la scurt timp după ce fusese vizitat de Protecţia Copilului. Trupul i-a fost găsit în grajd

Caz şocant într-o localitate din Vaslui. Un copil de doar 13 ani aflat în plasament la o familie și-a pus capăt zilelor. Tragedia s-a produs la doar o săptămână după ce reprezentanţii Direcției pentru Protecţia Copilului îl vizitaseră şi nu remarcaseră nimic în neregulă. Din păcate, nu vorbim despre un caz singular.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.09.2021, 13:49

Vezi și

Până în acest moment, nici cei de la Direcţia Copilului şi nici poliţiştii nu îşi explică ce l-a împins pe băiat să recurgă la acest gest. Toată lumea spune că băiatul era iubit în familie, se afla în acea familie de asistenţi maternali de 9 ani, de la vârsta de 4 ani. Niciodată nu s-ar fi înregistrat în acea familie nicio problemă la niciunul dintre controalele făcute de asistenţii sau psihologii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vaslui.

Chiar cu o săptămână înainte avusese loc un astfel de control. Băiatul nu s-a plâns de absolut nimic şi nici familia nu dădea semne că ar fi ceva în neregulă. Ieri, în jurul orei 11:00, copilul a plecat de acasă. Ulterior, a fost găsit în jurul orei 15:00 fără viaţă, în grajdul locuinţei. Din păcate, nu vorbim despre un caz singular. În urmă cu doar câteva săptămâni, un copil în vârstă de 15 ani şi-a pus capăt zilelor după ce greşise ceva şi se temea că va fi certat foarte tare. Era vorba tot despre un copil în plasament, la o familie de asistenţi maternali. În Suceava, un alt copil care, de asemenea, se afla în plasament a recurs la un gest extrem după ce ar fi vorbit cu un membru al familiei biologice.

Medicii specialişti şi psihologii spun că, în general, în cazul adolescenţilor există riscul să recurgă la astfel de gesturi din orice motiv şi că uneori nu există explicaţii pentru ceea ce fac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un copil de 13 ani, aflat în plasament, s-a sinucis la scurt timp după ce fusese vizitat de Protecţia Copilului. Trupul i-a fost găsit în grajd